Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'un konuğu. Başlama saati 19:30 olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetiyor. Mücadelenin 45. dakikasında Olcay Şahan ile Feghouli kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Trabzonspor'da 49. dakikada Ndoye, golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Yusuf Yazıcı 69. dakikadaki golüyle durumu 2-0 yaptı. Garry Rodrigues, 86. dakikadaki müthiş golüyle farkı 1'e indirdi. Badou Ndiaye 86'da çift sarıdan kırmızı gördü.

Süper Lig'in 10. haftasındaki dev maçta Trabzonspor evinde Galatasaray'ı 2-1 yendi. Galatasaray bu sezon ilk kez yenilirken, Trabzonspor yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile 5 maç sonra kazandı!

İlk yarının son dakikalarında; Ndiaye, Olcay Şahan'ın müdahalesiyle Ndiaye yerde kaldı. Daha sonra Trabzonsporlu futbolcu, Ndiaye'nin ayağına basınca ortalık bir anda karıştı. Daha sonra Feghouli, Ndiaye'yi sert hareketlerle yerden kaldırmaya çalışan Olcay'ı itti. Hakem Halis Özkahya, hem Olcay'ı hem de Feghouli'yi kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

49. dakikada Trabzonspor, Dame N'Doye'nin attığı golle 1-0 öne geçti: Yusuf Yazıcı'nın ortası ile arka direkte buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşu Muslera'dan döndü. Kaleciden dönen topla altıpas içinde buluşan N'Doye'nin gelişine çektiği şut Galatasaray ağları ile buluştu.

Bu golden sonra Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Selçuk İnan'ın yerine Garry Rodrgiues'i, Gomis'in yerine ise Eren Derdiyok'u oyuna sürdü.

69. dakikada Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın attığı skoru 2-0 yaptı: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın çektiği şut Jason Denayer'den sekip kaleci Muslera'nın üzerinden ağlarla buluştu.

86. dakikada Galatasaray, Garry Rodrigues'in attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Mariano'nun yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues'in çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 2-1. 90+3. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Ndiaye takımını 9 kişi bıraktı.

Mücadelede Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından ligde ilk kez mağlup olan Galatasaray 23 puanda kaldı. Son 5 karşılaşmada 3 mağlubiyet, 2 beraberlik alan Trabzonspor ise kötü gidişe 'dur' dedi ve 12 puana yükseldi.

TRABZONSPOR-GALATASARAY

STAT: Medical Park

HAKEM: Halis Özkahya

SAAT: 19.30

YAYIN: beIN Sports 1

CEZALILAR: Mas, Rodallega (Trabzonspor) / Belhanda (Galatasaray)

SAKATLAR: Kucka, Burak Yılmaz (Trabzonspor)

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Durica, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş, Okay, Onazi, Bero, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, N'Doye

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Fernando, Ndiaye, Selçuk, Tolga, Feghouli, Gomis

YEDEKLER: Eray, Carrasso, Serdar, Ahmet, Yasin, Eren, Sinan, Rodrigues, Koray, Latovlevici

TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

MAÇTAN NOTLAR

ÇALIMBAY’DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray karşısında ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının 11’inden farklı olarak 3 değişikliğe gitti. Savunmada cezalı olan Mas’ın yokluğunda Durica’ya forma veren deneyimli teknik adam, sakat olan Burak’ın yerine ise Rodallega’nın da cezalı olması nedeniyle forvetteki tek alternatif Dame N’Doye’u görevlendirdi. Çalımbay, son 6 lig maçına ilk 11’de başlayan Sosa’yı yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncunun yerine ilk 11’de Bero’ya şans tanıdı.

N’DOYE İLK KEZ 11’DE

Trabzonspor’da Galatasaray maçına ilk 11’de başlayan Dame N’Doye, bu sezon ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. Ligin ilk 9 haftalık bölümünde oyuna sonradan dahil olan N’Doye, 3 maçta 178 dakika süre almıştı.

TUDOR’DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, Trabzonspor karşılaşmasında ligde son oynadıkları Fenerbahçe maçının 11’inden farklı olarak 2 değişiklik yaptı. Tudor, kart cezalısı Belhanda’nın yerine ilk 11’de Selçuk’a, Serdar Aziz’in yerine ise Linnes’e görev verdi.

SELÇUK 101 GÜN SONRA

Galatasaray'da kart cezalısı Belhanda'nın yokluğunda forma şansı bulan Selçuk İnan, 101 gün sonra ilk 11'de görev yaptı. En son bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2’nci ön eleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds ile oynanan maçta 11'de görev yapan Selçuk, 101 günlük ilk 11 özlemine Trabzonspor karşılaşmasıyla son verdi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de Trabzonsporlu futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün önemli kısmını doldurdu.

TRİBÜNLERDE 29 EKİM COŞKUSU

Bu arada Trabzonspor yönetim kurulu, Galatasaray maçı öncesi tribünlere gelen tüm taraftarlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı dağıttı. Bordo-mavili taraftarların yanı sıra Galatasaray taraftarları da kendilerine verilen bayraklarla Cumhuriyet bayramını kutladı. Ayrıca karşılaşma öncesi taraftarlar hep birlikte statta çalan 10’uncu yıl marşına eşlik etti.