Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi.

Trabzon'daki mücadelenin 25. dakikasında Jose Sosa'nın pasını asiste çeviren Hugo Rodallega bordo-mavili ekibi öne geçiren golü kaydetti. Geçen sezonu 5 golle tamamlayan Kolombiyalı oyuncu böylece ligde 6 gole ulaştı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı yüksek tempoya sahne oldu. Trabzonspor Burak Yılmaz ile farkı artırma adına büyük şans yakaladı ancak son vuruş yetersiz kalınca gol gelmedi. Orta sahada organize olmakta zorlanan Bursaspor ise ileri uçta açık ardı.

Dakikalar ilerledikçe fırsatlar yakalayan Bursaspor, net pozisyonları cömertçe harcadı.

Trabzonspor'da Ünal Karaman, 71'de Burak Yılmaz'ın yerine Caleb Ekuban'ı oyuna aldı. Kenara gelen Burak Yılmaz, kendisini protesto eden taraftara tepki gösterdi.

Bursaspor, aradığı golü 87. dakikada buldu. Sol kanattan gelişen atakta Henri Saivet'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ertuğrul Ersoy sağına çekip sert bir vuruş yaptı ancak bu topu kaleci Onur Kıvrak tokatladı. Kaleciden dönen topu takip eden Allano Lima topu iki hamlede kontrol edip vuruşunu yaptı. Juraj Kucka'ya da çarpan bu top ağlarla buluştu.

Son düdükle birlikte mücadele 1-1 sona erdi ve taraftlar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor üst üste 3. beraberliğini alırken, Bursaspor'un yenilmezlik serisi 4 haftaya yükseldi.

1'İ ZORUNLU 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, geçen haftaya göre ilk 11'de birisi zorunlu iki değişikliğe gitti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ligde geçen hafta 1-1 sona eren Antalyaspor maçının ilk 11'inde yer alan Zeki Yavru'nun yerine Pereira'ya, sakatlığı nedeniyle Yusuf Yazıcı'nın yerine de Abdülkadir Ömür'e görev verdi.

DOSTLUK GÖSTERİSİ

Karşılaşma öncesinde her iki takım taraftarları karşılıklı tezahüratlarla dostluk gösterisinde bulundu.

Trabzonsporlu taraftarların "Bursa sen bizim her şeyimizsin" tezahüratına yeşil-beyazlı taraftarlar alkışla karşılık verdi.

Öte yandan, müsabakaya futbolcularla birlikte çıkan çocuklar ile Bursasporlu taraftarların, Lösemili Çocuklar Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla maske taktıkları görüldü.

TRİBÜNLERİN TAMAMINA YAKINI DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, Bursaspor maçına büyük ilgi gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, satışa sunulan biletlerin büyük bir bölümünü tüketirken, tribünde küçük boşluklar kaldı. Konuk takım taraftarları da misafir takım tribününü doldurdu.

İki ekibin 21 yaş altı takımları arasında oynanan karşılaşma ise 1-1 sona erdi.

Bu arada, bordo-mavililer karşılaşma öncesinde sahaya "Bağışlanan her organ filizlenen bir candır" yazılı pankartla çıktı.