Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'a sahasında 3-1 yenilen Trabzonspor, 68. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Denizlispor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı.

İki takım da tehlikeli pozisyon yakalayamazken; 38. dakikada Nwakaeme'nin pozisyonunda hakem önce penaltı kararı verdi; ardından VAR incelemesi sonrası kararını değiştirdi.

Trabzonspor 2. yarıya daha etkili başlarken özellikle Nwakaeme'nin bireysel çabaları gol için yeterli olmadı. Nijeryalının da daha sonra takım arkadaşlarına eşlik etmesiyle Bordo Mavililer, pozisyon yaratamadı.

Ev sahibi Denizlispor'da Hadi Sacko ilginç bir istatistiğe imza attı. Malili forvet 64'de oyuna girdi; önce 67'de ardından 68'de gördüğü sarı kartlarla oyun dışı kaldı.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma başladığı gibi sona erdi. İki takım da Süper Lig'deki ilk puanlarını aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada sol kanattan Aissati'nin kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

20. dakikada ceza yayına yakın kazanılan serbest vuruşu kullanan Baker'in şutunda kaleci Pantilimon, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

30. dakikada Lopes'in pasında ceza sahasındaki Rodallega'nın röveşata vuruşunda top auta gitti.

PENALTI KARARI VAR'A TAKILDI
38. dakikada ceza sahasında Nwakaeme ile Lopes'in mücadelesinde Nwakaeme'nin yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izleyen Volkan Bayarslan kararını iptal etti.

45. dakikada Abdülkadir Ömür'ün kullandığı serbest vuruşta kaleci Pantilimon'un müdahalesi sonucu top üstten kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

Yukatel Denizlispor'un yeni oyuncularından kaleci Pantilimon, ilk kez 11'de yer aldı. Trabzonspor'un kadrosuna dahil ettiği Baker ve Afobe ilk 11'de kendilerine şans buldu.

2. YARI

51. Afobe, Nwakaeme'nin pasıyla şık çalımlarla ceza sahasına girdi. Kalecinin üzerinden aşırttığı topu kaleye göndermek isteyen Afobe'nin vuruşuna muravski araya girerek uçzaklaxştırdı ve gol izni vermedi.

55. Recep Niyaz, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Uğurcan, son anda topu üstten kornere gönderdi ve mutlak golü önledi.

58. Nwakaeme, sağdan çalımlarla ceza sahasına girdi. Çaprazdan sert vuruşunda defansa çarpan top az farkla auta gitti.

62. Nwakaeme'nin ceza sahası sağ içine bıraktığı topla buluşan Abdülkadir Ömür, meşin yuvarlağı kaelcinin yanından ağlarla buluşturdu. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

4 DAKİKADA OYUN DIŞI KALDI
68. Denizlispor, 10 kişi kaldı. 64'te oyuna giren Hadi Sacko önce 67, ardından 68. dakikada gördüğü sarı kartlarla oyun dışı kaldı.