Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağış sele neden oldu. Selde 7 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi aranıyor. Selin etkili olduğu iki mahalleye ulaşım sabah saatlerinde sağlandı, şimdiye kadar 76 vatandaş afet bölgesinden tahliye edildi. Çamlıktepe mahallesi sakinleri dün yaşanan sel sonrası bu sabah günün ilk saatlerinde mahallelerine yaya olarak ulaştı.



ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağış sele neden oldu. Selde 7 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi aranıyor. Selin etkili olduğu iki mahalleye ulaşım sabah saatlerinde sağlanırken, şimdiye kadar 76 vatandaş afet bölgesinden tahliye edildi.


281 KİŞİLİK EKİP ARAMA YAPIYOR

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan 6 kişinin bulunması için 281 kişilik ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.

İlçenin Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde dün öğleden sonra etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda kaybolan 7 kişinin bulunması için Trabzon ve Samsun AFAD, jandarma, Rize-Artvin deniz polisi, 112 Acil Sağlık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, UMKE, itfaiye, DSİ, AKUT ve Kızılay'dan toplam 281 kişilik ekip, 52 araç ve 27 iş makinesiyle sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.



Ağırlıklı olarak dere yatağı ve çevresinde yürütülen çalışmalara Samsun AFAD'a ait 1 kadavra köpeği de katılıyor.

İlçedeki afette 4 kişinin cesedine ulaşılmış, yaralanan 4 kişi tedavi altına alınmış, 76 kişi ise tahliye edilmişti.


Bölgeden açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sel tahribata yol açtı. 4 kullanılmakta olan 3 de kullanılmayan toplam 7 bina sel tarafından yerinden söküldü. Arama kurtarma çalışmaları sabah tekrar başladı. Arazi arkadaşlarımız tarafından tarandı. Jandarma, AFAD ve AKUT hat boyunca aramalarına devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4 oldu. Belirlediğimize göre çalışanlarla yapılan değerlendirmede 6 kişi daha kayıp. Yoğun bir çalışma ortaya konuluyor" dedi.


SEL SONRASI EVLERİNE İLK KEZ GELDİLER

Çamlıktepe mahallesi sakinleri dün yaşanan sel sonrası bu sabah günün ilk saatlerinde mahallelerine yaya olarak ulaştı. Mahalle sakinleri evleri ve mahallelerinin balçık ve taşlar içindeki halini görünce büyük üzüntü yaşadı.



Evlerinin, okullarının, sokaklarının, bahçelerinin çamur içindeki halini gören mahalle sakinleri gözyaşlarına boğulurken, minik bir kız çocuğunun ise evlerinin penceresinden sel bölgesine bakarken ki görüntüsü yürek burktu.




“Selden ormana kaçarak kurtulduk” diyen köylüler “Çok korkunç bir olaydı. Çocuklar geçen hafta yaşanan sel sonrası okullarını çamurdan temizliyordu. Yağmur şiddetlenince hemen gidip onları uyardık. Ancak yanlarına gidemedik. Çocukları daha sonra kurtarınca eve zor döndük. Baktık sel geliyor ormana kaçtık da öyle kurtulduk. Dün sabah neye uyandık, bugün ise neye uyandık. Böyle bir manzara beklemiyorduk” ifadeleri ile üzüntülerini dile getirdiler.