Üst düzey bir dışişleri yetkilisi, Tillerson'ın Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye'de DEAŞ'a karşı yürütülen mücadelede rolü olan bakanlarla görüşeceğini söyledi.

Ziyaretin Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumuna yakın bir tarihe rastladığını hatırlatan yetkili, "Elbette bunun bilincindeyiz ve Bakan da Türkiye'de bulunduğu sürece buna dikkat edecektir" dedi.

Amerikalı yetkililer, Erdoğan ve diğer yetkililerin ABD'de ikamet etmekte olan Fetullah Gülen sorununun gündeme getirmelerini bekliyor.

Amerikalı yetkilinin verdiği bilgiye göre Ankara'daki temasların odak noktası, Rakka'nın DEAŞ'ın elinden alınması ve teröristlerin çıkarılmasından sonra kenti terk etmiş olan göçmenlerin evlerine dönmesi için yapılacak çalışmalar olacak.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ABD tarafından desteklenmesi, Ankara ile Washington arasındaki en ciddi sorunlardan biri.

Bir başka Amerikalı yetkili, "Türkiye'nin kaygılarını önemle dikkate alıyoruz ve bu konu da görüşülecek konular arsında yer alıyor" dedi.

Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimleriyle Suriye hükümeti ve muhalifler arasında başlayan Astana barış görüşmelerine değinen yetkili, "Ateşkes müzakerelerini Astana süreci ile nasıl güçlendirebileceğimizi de görüşeceğiz" dedi. Reuters

.