The Economist dergisi, Obama'nın yanlış politikaları nedeniyle gideceği, Esad'ın kalacağı ve Türkiye'nin girdaba girdiği şeklinde Suriye ile ilgili analiz yaptı.

Economist dergisi son dönemde Suriye rejimine hava saldırılarıyla destek veren Rusya’nın ABD karşısında etkili bir politika uyguladığını belirterek, “Esad’ın gitmesini isteyen Obama gidecek Esad kalacak” tespitinde bulundu.

"Obama’nın Suriye politikası içler acısı durumda. Görünen o ki, Obama giderken Esad hala kalacak. Fakat savaş bitmeyecek. Aksine savaş daha kötüye gidecek bir aşamaya girdi.”

OBAMA'NIN POLİTİKASI İÇLER ACISI
Savaşın içinde Türkiye’nin de olduğu bölge ülkeleri arasında bir vekalet savaşı doğurduğuna dikkat çeken Economist, ABD Başkanı Barack Obama’nın politikasını ‘içler acısı’ olarak yorumladı.

“Mülteciler yine Türkiye sınırlarına yığıldı. Ama birçoğu orada bekleyecek. Ateşkesler, insani yardım ve siyasi çözüm üzerinde yapılan diplomasi dansında koşulları artık Rusya belirliyor. Büyük ölçüde Amerika’nın 1990’larda Balkan Savaşları’na müdahalesinden sonra olduğu gibi. Obama’nın Suriye politikası içler acısı durumda. Görünen o ki, Obama giderken Esad hala kalacak. Fakat savaş bitmeyecek. Aksine savaş daha kötüye gidecek bir aşamaya girdi.”