Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Nihat Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinden bir gün sonra, tüm profesyonel ve amatör liglerin 12,13, 14 Haziran haftasında başlayacağını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu konudaki bir soru üzerine, sorumluluğun Türkiye Futbol Federasyonu'nda olduğunu belirtmişti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl "Liglerin başlama tarihine" dair gazeteci Serdar Arseven'e konuştu.

Erdöl "Birileri bu sektörden büyük paralar kazanıyor olabilir ama bizim için önce insan, önce insan sağlığı" dedi.

Koronavirüs ile mücadelenin olumlu seyir izlediğini ancak durumun ciddiyetini koruduğunu belirten Cevdet Erdöl, "Futbol oyunu langırt oyunu değildir" dedi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya "Bir Tıp Adamı" olarak tepkilerini dile getirdi.

"CUMA NAMAZLARINA GİDEMİYORUZ, BAYRAM NAMAZINA GİDEMİYORUZ"

"TFF Başkanımızın açıklamaları veya bu toplantılardan önce defalarca söyledim. Futbol langırt değildir, temasın yoğun olduğu medyadan teknik ekibinden yüzlerce kişinin rol aldığı önemli bir oyundur. Büyük paralarla oynanan bu oyun. Bu paraları kazananlar hemen başlayıp oynanmasını ve devam etmesini arzı ederler. Önce insan, önce sağlık. Cuma namazlarına gidemiyoruz, bayram namazına gidemiyoruz. Cuma ve Bayram namazının kılınamadığı ülkede futbolculara siz başlayın demek sıkıntılı. Futbolcular psikolojik olarak hazır değil. Sporcu sağlığı ile uzun yıllardır ilgilenen bir kişi bir hekimim. Psikolojik olarak hazırlayamazsanız verim de alamazsınız."

"Memlekete alışamadı, bu ruhsal bir sorun. Futbolcunun korona virüs hastası olduğunu bile bile sahaya sürmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Acele etmemek lazım, futbolcular makine değil. Kasları adeleleri 1,1,5 aydır istirahat halinde. Yeninden aynı performansa ulaşabilmeleri için kamp dönemine ihtiyaçları var. Sakatlık ordusuna döner ligimiz."

"Kimlerin bu fikri verdiğini merak ediyorum. Haziran'ın 15'inde durum değerlendirebilir. Başlayacaksınız demek futbolcuları antrenman sahasına sürmek demek. Futbol kora kor, başa baş, dişe diş oynanan bir oyundur. TFF'nin bir kez daha değerlendirmesini istiyorum. Bir can bizim için her şeyden önemlidir. İlahiyatçı Merhum Ömer Döngeloğlu'nu geçtiğimiz günlerde korona virüsten dolayı kaybettiğimizi hatırlatan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, futbol oyunda sadece futbolcuların da söz konusu olmadığını, bu faaliyette geniş bir kadronun yer aldığını ve kimsenin hayatının tehlikeye atılamayacağını belirtti."

Cevdet Erdöl Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in liglerin başlangıç tarihine ilişkin açıklamaların yanı sıra, Üniversite öğrencilerini bundan sonra nelerin beklediğini de açıkladı.

Sigara kullanımında bir miktar azalmanın olduğun ancak "sarma tütün" kullanımının arttığını, nargile alışkanlığının da azalmadığını belirten Cevdet Erdöl'den önemli uyarılar geldi.