Spor Toto Süper Lig’de gelecek sezonun isminin Lefter Küçükandonyadis Sezonu olarak belirleneceği iddiasına Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yanıt geldi.

Geçen sezon İlhan Cavcav Sezonu adı altında oynanan lig maçlarının yeni dönemde hangi isme sahip olacağı merak konusuydu. İlk kez 2014-15 sezonuna Süleyman Seba isminin verilmesiyle başlayan uygulamada, 2015-16’da Hasan Doğan Sezonu, 2016-17’de Turgay Şeren Sezonu yapıldı.

Gelecek sezona ise Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis isminin verileceği iddiasına Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri yanıt verdi. Futbol Arena’ya konuşan yetkili, “Böyle bir şey konuşulmadı ve bir karar alınmadı. Biz de iddiaları sosyal medyadan duyduk. Resmi bir karar yok.”ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklama yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Galatasaray taraftarı olarak sezonun ismi için Metin Oktay veya Gündüz Kılıç isterim. Ancak hakkaniyetli olmak gerekirse şu ana kadar hiç Fenerbahçeli isim verilmemiş. Galatasaray Başkanı olarak isterim ki Lefter ya da Can Bartu olsun. Doğrusu budur” ifadelerini kullandı.