Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, yeni bir tartışma konusu gündeme geldi.

Hüseyin Göçek'in son dakikalara doğru verdiği penaltı kararına Galatasaray cephesinden büyük tepki gösterilirken, VAR ile ilgili ilginç bir talep geldi.

ALBAYRAK RESMEN İSTEDİ: ''NE KONUŞTULAR?''

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, maç sonunda ''Burada bir cihaz konmuş, ismi de VAR. VAR ile hoca ne konuştu? Bunu açıklamasını istiyoruz, bu bizim hakkımız'' ifadeleriyle, Hüseyin Göçek'in penaltı sonrasında VAR odasıyla ne konuştuğunu öğrenmek istediklerini dile getirmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu şu ana kadar ligde oynanan hiçbir maçın VAR detaylarını açıklamazken, spor yazarları ve yorumcularının hemen hemen hepsinin penaltı olmadığı yönünde birleştiği pozisyon sonrasında farklı bir karar alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor.

DAHA ÖNCE NEREDE VAR KONUŞMALARI AÇIKLANMIŞTI?

Türkiye'de özellikle hakemlerin pozisyonları izlememeleri nedeniyle eleştirildikleri VAR konusunda Hollanda Futbol Federasyonu önemli bir adım atmıştı.

Hollanda Futbol Federasyonu, ülkenin en önemli derbilerinden olan Ajax - Feyenoord maçındaki VAR konuşmalarını yayınlamıştı.