İlahiyatçı İhsan Şenocak, İslam'ın tesettür emrini hatırlatan tweeti nedeniyle lince uğradı. Tweetinde İslam'ın emrini ve geçmiş büyüklerin yaşam biçimini hatırlatan Şenocak, Türk bayan voleybol milli takımı oyuncuları üzerinden yapılan güzellemelerin de doğru olmadığını ifade etti.

Filetinin sultanları lakabı ile topluma örnek gösterilmeye çalışılan kadın oyuncuların spor kıyafetlerinin asgari ahlaki kurallar bağlamında dahi kabul edilmesi mümkün değilken, on yıllardır Türk toplumuna dayatılan İslam dışı kıyafetleri eleştiren Şenocak, sadece İslam düşmanlarının değil, tesettür algısını kendi yaşam biçimine göre değiştirmek isteyen kimi Müslümanların da saldırısına maruz kaldı.

Şenocak'ın tesettür hatırlatması kimi Müslümanlarca da eleştirilirken "voleybolcuların başarısını kutsayan" tavırları dikkat çekti.

OYUN ALANLARININ KIZI DEĞİLSİN

Şenocak attığı tweette şöyle dedi:

"İSLAMIN KIZI! Sen OYUN ALANLARININ değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin SULTANISIN; SEN "burnunu göstermekten utanan" ANALARIN EVLADISIN. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına "sultan" demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da SENSİN!"

KEFEN BEZİNE MAHREM

Şenocak, kendisini eleştirenlere Necip Fazıl Kısakürek'in bir şiiri ile cevap verdi:

Utanırdı burnunu göstermekten sütninem,

Kızımın gösterdiği, kefen bezine mahrem.