Terör örgütü PKK'nın Suriye kollarından YPJ de, Türkiye'nin hava harekatına yönelik bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, harekatın ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin bilgisi dahilinde yapıldığı belirtilirken, koalisyonun harekata sessiz kalarak onay vermiş olduğu öne sürüldü.

YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah, hava harekatıyla ilgili Rus haber ajansı Sputnik'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son hava harekatını ‘6 yıldır süren harekatların zirve noktası' olarak nitelendirdi.

ABD, TÜRKİYE'YE ONAY MI VERİYOR?

Harekatla ilgili ABD'nin tutumunu da eleştiren terör örgütü YPJ Sözcüsü şunları söyledi: "Uluslararası hukukta bu kabul edilemez. ABD veya koalisyon ya da ABD'nin sözcüsü kalkıp ‘Biz saldırıdan endişe duyuyoruz ya da rahatsız olduk' açıklamasıyla tepki gösteriyorsa biz bu tepkiyi kabul etmiyoruz. Eğer tepki buysa biz bu tepkiyi kabul etmiyoruz. Bu açıklama bize karşı yapılanı kabul etmeleridir. Eğer bundan sonra bize yine saldırı olursa ve tepki bu şekilde olsa demek ki Türkiye'nin tutumuna ‘evet' diyorlar. Biz böyle değerlendiriyoruz."

‘RAKKA'DAKİ GÜÇLERİMİZİ ÇEKERİZ'

ABD öncülüğündeki koalisyonla birlikte DEAŞ'a karşı ortak hareket ettiklerini belirten Abdullah, koalisyon güçlerinin tepkisini netleştirmemesi durumunda Rakka operasyonuna katılan YPG güçlerini çekebileceklerini söyledi.

Kaynak: Sputnik