Terör örgütü PKK'nın ele başı olarak idam cezasına çarptırılan ancak bu cezası ömür boyu hapse çevrilen Abdullah Öcalan'a yeni haklar verilmeye devam ediyor.

Öcalan, 1999 yılından beri ilk kez ailesiyle telefonda görüştü. Görüşmenin Savcılığın bilgisi dahilinde gerçekleştiği öğrenildi.

Açıklamayı Öcalan'ın avukatlarının bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'İmralı Adası'nda tutulan müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın aileleri bugün (27.04.2020) bulundukları yerlerdeki Savcılıklar aracılığıyla müvekkillerimizle birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.'

ÖCALAN'A YENİ HAKLAR MI VERİLDİ

Abdullah Öcalan'ın ailesiyle telefonla görüştürülmesi ve bunun kamuoyuna açıklaması Öcalan'a yeni hakların getirilmiş olduğunu gösteriyor.

Çözüm sürecinde Öcalan'ın kaldığı oda genişletilmiş, canı sıkıldığı gerekçesiyle yanına mahkumlar gönderilmişti. Öcalan daha sonra bu mahkumlardan bazılarının değiştirilmesini istemiş ve bu talep de yerine getirilmişti.

TRT'DE MEKTUBU OKUNDU

Son yerel seçimler öncesinde HDP'li seçmene yönelik olarak "İmamoğlu'na oy vermeyin" mesajını taşıyan Öcalan'ın mektubu, devlet televizyonu TRT'den okunmuştu.

Konuyla ilgili yapılan suç duyurularına Savcılık'tan "kovuşturmaya yer yoktur" cevabı gelmişti.