CHP’nin 81 il başkanı, bugün genel merkezde buluşarak Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapacak. CHP Lideri’nin, daha sonra il başkanları ile bir toplantı yapması bekleniyor

CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar, tabanda ve teşkilatta büyük rahatsızlık yarattı. CHP’nin 81 il başkanı, bugün genel merkezde buluşarak Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapacak.

ŞEHİT CENAZELERİNDEKİ TEPKİ PARTİNİN KENETLENMESİNE NEDEN OLDU

CHP Lideri’nin, daha sonra il başkanları ile bir toplantı yapması bekleniyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde gösterilen tepki ve mermi fırlatılması, partinin kenetlenmesine neden oldu.

Son dönemde parti yönetimine eleştirilerde bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, dayanışma içinde olduğunu belirtti. Baykal’ın, “Partimize ve size kurulan tezgâha karşı birlik içinde olmamız lazım” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’na bir destek de son dönemde mitingler düzenleyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den geldi. Kılıçdaroğlu ile birlikte dün Edirne’de düzenlenen cenaze törenine katılan İnce, “CHP’nin bu noktada bir bütün olması lazım” çağrısını yaptı.

CHP’nin 81 il başkanı, bugün genel merkezde buluşarak Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapacak. CHP Lideri’nin, daha sonra il başkanları ile bir toplantı yapması bekleniyor.

CHP HANGİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ZİYARET ETTİ?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin cezaevindeki terör ziyaretlerini anlattı.

Bozdağ, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüleri milletvekillerinin ziyaret edebilmeleri ve açık ziyaret yapabilmelerinin Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi olduğunu belirterek, " 2016 yılı rakamlarını örgüte göre verdiğimde 19 tane KCK terör örgütünden dolayı hüküm giymiş 7 tane DHKP-C terör örgütünden 43 tane etnik bölücü PKK terör örgütünden 12 tane de THKPC terör örgütü mensubu hükümlü ve tutuklunun ziyaret edildiğini görüyoruz. Toplam 81 tane 2016 yılı içerisinde bugüne kadar bu saydığım terör örgütleri mensubu tutuklu ve hükümlünün ziyaret edildiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.