Galatasaray'ın yeni sezon öncesi yaptığı transfer taarruzu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, güçlü rakibi Sivasspor'dan üç futbolcuyu kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

SON BOMBA ERDOĞAN YEŞİLYURT

Daha önce Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç ile 4'er yıllık anlaşmaya varan ve ön protokol imzalayan Cimbom, son bombasını ise Erdoğan Yeşilyurt ile patlatacak.

Sezon sonu bonservisini eline alacak olan 26 yaşındaki futbolcuyu uzun süre takip eden Galatasaray'ın sözleşmesinin bitişiyle beraber resmi anlaşmayı yapmak istediği öğrenildi.

Almanya doğumlu olan ve Türkiye'de Altınordu ile Sivasspor'da forma giyen Erdoğan Yeşilyurt'un birçok farklı mevkide oynayabiliyor olması sarı kırmızılılarda transferine onay çıkmasında büyük rol oynadı.

Cimbom sezonun ilk yarısında yaşlı kadrosundan çok çekmiş ve hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu doğrultuda sarı kırmızılılar yeni transferlerini genç isimlerden yapma kararı almıştı. Sarı kırmızılılar Emre Kılınç (25), Mert Hakan Yandaş (25) ve Erdoğan Yeşilyurt (26) ile yaş ortalamasını da düşürmeyi başaracak.

Ayrıca yabancı sınırlamasının daha da daralacağının konuşulması üzerine takımdaki yerli isim sayısı da artmış olacak. Aslan, üç isme sezon sonu toplu imza attıracak.