Başbakan Yıldırım, TEOG sonrası sistemi anlattı: Yavrularımız gönül rızasıyla kabiliyetlerine uygun lise kısmına devam edecek.

STRESTEN KURTARACAĞIZ

Yeni öğretim yılı açılış töreninde öğrencilere seslenen Başbakan, şöyle konuştu: Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız. 8'inci sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa, 'Ben spor okuluna gitmek istiyorum', buyur git.

NEREYE İSTİYORSAN ORAYA

'Ben ilim adamı olacağım, daha çok matematik, fizik, fen okuyacağım', sen de oraya git. 'Ben edebiyatçı olacağım, şiir yazacağım, masal yazacağım', sen de sosyal bilimlere git. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda okul, öğretmenleriniz, velileriniz yönlendirecek.

Sınavsız model masada

MEB müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili olarak "Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG sistemiyle ilgili açıklamalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız böyle söylediğine göre kalkacaktır" ifadesini kullandı. Tekin, şöyle konuştu: "Şunu kabul etmek lazım, ideal olan şey, ortaöğretime geçiş sürecinde, ilkokul, ortaokul çağındaki çocukları, herhangi bir sınav baskısı ile baskılamadan, bir stres altına sokmadan lise eğitimine devam etmesini temin etmek. İdeal olan bu. Yakın bir zamanda, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum. Bu talimat sonrası zaten Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışmaya başladık. Çalışma verilerini, sayın Bakanımıza, sayın Başbakanımıza arz edip Cumhurbaşkanımızın onaylarını aldıktan sonra, kamuoyuyla da paylaşmış oluruz"

KASIM AYINDA TEOG YAPILACAK MI?

TEOG sisteminde kasım ayındaki ortak sınavın yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya da Tekin, "Bu sorulara sayın Bakanımızın ve Başbakanımızın onayını aldıktan sonra cevap vermek doğru olacaktır. Biz, bürokrat olarak hazırladığımız modeli, makamın onayına sunarız ardından kamuoyuyla paylaşılır." cevabını verdi. Tekin, "Sınavsız bir model olur mu?" sorusunu yanıtlarken, "Olmalı. Onun alt yapısı oluşturulmalı. Öyle düşünüyorum." görüşünü dile getirdi. Masalarında, 2013'ten beri, sınavsız geçişle ilgili değişik alternatiflerin bulunduğunu dile getiren Tekin, bu konuda ilgili genel müdürlüğün ve ölçme, değerlendirme birimlerinin gerekli çalışmaları yürüttüklerini, siyasi otoritenin seçtiği modelin de kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.