Lancaster Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada sanal temas ve bilginin yaşlı bireylerde faydalı olmadığını tespit ettiler. Teknolojinin yüz yüze teması desteklemek için kullanımı yaşlı bireylerde zihinsel bir rahatlığında oluştuğunu belirttiler.

Araştırmacılar, pandemi öncesinde ve sırasında ankete katılan İngiltere'de 60 yaş ve üzeri 5.148 ve ABD'de 1.391 yaşlıdan toplanan verileri kullandı.

Her iki ülkede de pandeminin patlak vermesi ile birlikte yaşlı bireylerde yalnızlık hissinin arttığı ve sanal dünyaya olan eğilimin arttığı söylendi.

Pandemi sırasında birçok yaşlı insan, arkadaşları ve akrabalarıyla iletişimde kalmak için dijital teknolojilere yöneldi.

İngiltere'nin en büyük hayır kurumlarından biri olan Age UK kurum direktörü Caroline Abrahams, Guardian'a yaptığı açıklamada, 'Sanal ortamın aslında sevdikleriyle birlikte olamamanın hissini daha kötüleştridiğini biliyoruz'dedi.

Araştırmacılar, sanal ortamda görüşmenin yüz yüze birlikte konuşmanın yerine geçmemesini, 60 yaş üstü bireylerin sanal ortamı yüz yüze gelmekiçin bir aracı olarak görmesini tavsiye ettiler.