Şentop, Türkmenistan Meclisi tarafından düzenlenen "Uluslararası Barış ve Güveni Güçlendirmede Parlamenterlerin Rolü Toplantısı"na çevrim içi katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümünü kutlayan Şentop, Türkmenistan'ın ve Türkmen halkının barış, huzur ve istikrar içinde ebediyete kadar yaşamasını temenni etti.

Bu yılın, "Türkmenistan: Barışın ve Güvenin Anavatanı" yılı olarak kutlandığına işaret eden Şentop, 1991'de bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan'ın, dış politikadaki duruşu ve sahip olduğu "daimi tarafsız ülke" statüsüyle, barışın ve güvenin anavatanı olmayı tam anlamıyla hak eden müstesna bir ülke olduğunu vurguladı.

Tarafsızlık siyasetini dış politikasının temel prensibi olarak benimseyen Türkmenistan'ın, akılcı ve kendinden emin tutumuyla bu duruşu aktif tarafsızlığa dönüştürerek, gerek bölgesinde gerek uluslararası alandaki iş birliğine her daim katkı sağladığını ifade eden Şentop, bu toplantıda, uluslararası barış ve güvenin güçlendirilmesinde parlamenterlerin rolünü istişare ettiklerini belirtti.