Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan 11 taşeron işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarıldı. Belediyedeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki işinden çıkarılan işçilerden biri olan Kenan Güngördü Belediye binası önünde oturma eylemine başladı.

istiklal.com.tr'ye konuşan Kenan Güngördü, "İşten çıkartıldım fakat hiç bir hak elde edemedim, Çalışma Bakanlığı'nın 'taşeron' ile alakalı yaptığı açıklamada "terör ve çocuk istismarcıları" dışında hiç bir işçinin işten çıkartılmayacağı ve herkese kadro verileceği söylenmişti" dedi.

Güngördü şunları kaydetti;

İşten çıkarıldığımda ben de Emniyet Arşiv Araştırmasını gerekçe göstererek hakkımda soruşturma başlatılmasını istedim. Savcılıktan temiz kağıdı, emniyetten dosyalarımı aldım. Basın açıklamamda da söylediğim gibi, 1 hafta öğlene kadar oturma eylemi yapacağım, 1 hafta tam gün. Bu çağrıma yanıt gelmez ise açlık grevine başlayacağım. Zaten bizi buraya oturtan başkan, başkanın ta kendisi.

'DESTEKLEYENLER VAR AMA KORKUYORLAR'

"İşimizi ekmeğimizi geri istiyoruz” ve “Taşerona kadro dediniz işten attınız" pankartı açan Güngördü'ye, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Dev Sağlık İş ve Ataşehir ile Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan işçiler de destek verdi. 'Bana halktan ve çalışanlardan gizli gizli mesaj atanlar var, arkandayız ancak korkuyoruz diyorlar' şeklinde konuşan Kenan Göngördü, "Aralıksız 20 senedir çalışıyorum sadece 15 ay askerliğimi yaptım ve vatan haini değilim vergisini ödeyen bir vatandaşım. Başkan ile 5-6 kere görüşmek istedim. Bu yola başvurmadan, konuşarak çözeriz diye düşündüm ama yok geri adım atmadı" dedi.

'AK PARTİ'YE GİTTİK'

Başkanın kendisiyle görüşmediğini söyleyen Kenan Güngördü, "Görüşmeyince en son AK Parti'ye gittik , bu sorunu anlattığımızda ise AK Parti'dekiler bize 'bir suçunuz mu var?' diye sordu. Zaten suçumuz olsa kolluk güçleri burda, işlem yapın dedim. Bizimle ilgili gizlilik kararı getirmişler ama ben o kararın absürt bir şeyden olduğunu biliyorum, çünkü açıklayamıyorlar. Bizimle çalışmak istemiyorlarsa söylesinler, ben onlara kendimde söyledim çalışmak istemiyorsanız söyledin diye ama buna rağmen işten çıkartamazsın, gerekçe göstermeden beni işten çıkartırsanız "gelip belediyenin önünde oturur, bedenimi de ölüme yatırırım ve beni geri almak zorundasınız" dedim fakat maalesef bu çağrılarıma olumlu yanıt alamadım." diye konuştu.

istiklal.com.tr