Denizli'de yaşayan D.D, eğlence dönüşü sevgilisi Murat Avcı'yla tartıştı. Genç kadın, bu sırada araçtan inen adamı yere düşürerek cipiyle iki kez üzerinden geçti. Avcı feci şekilde ölürken, 'kaza oldu' diyen kadının yalanını ise kamera görüntüleri ortaya çıkardı.

Olay, 14 Ekim'de, saat 04.00 sıralarında Zeytinköy Mahallesi, 4069 Sokak'ta yaşandı. Evli, 2 çocuk babası tekstil fabrikası sahibi Murat Avcı, sevgilisi Dilek Kuşcu'nun, kullandığı ciple, birlikte yaşadıkları apartmanın önüne geldi. İddiaya göre, Avcı, cipten inmek istediği sırada Kuşcu, hareket etti.

ÖNCE ARABA İLE ÜZERİNDEN GEÇTİ, SONRA ARACI ÜZERİNE PARK ETTİ

Avcı, yere düştü. Sokağın sonundan dönüş yaparak gelen Kuşcu, kullandığı cipin ön sağ tekeriyle yerde yatan Murat Avcı'nın üzerinden geçtikten sonra arka sağ tekerini de vücudunun üzerinde duracak şekilde park ederek ölümüne neden oldu.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada 2.66 promil alkollü olduğu belirlenen ve çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan Dilek Kuşcu'nun Murat Avcı'nın üzerinden geçtiği anların bir binanın güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği de ortaya çıktı.

Polisteki ifadesinde olayı tam olarak hatırlamadığını iddia eden Kuşçu, Avcı'nın araçtan indiğini ve aracın altına nasıl girdiğini bilmediğini ileri sürdü. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Kuşçu hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapsi istendi.

ÇELİŞKİLİ İFADELERİ DİKKATİ ÇEKTİ

Kuşçu'nun çelişkili ifadeleri, alkol raporu, kamera görüntüleri, el koyma tutanakları, tanık beyanları, otopsi ve olay yeri inceleme raporu ile 112 hattına yapılan ihbarların değerlendirildiği iddianamede, Kuşçu'nun Murat Avcı'nın inmesini beklemeden aracı hızla hareket ettirip, yere düşmesine neden olduğu belirtildi.

Ayrıca, Kuşçu'nun sokakta 'U' dönüşü yaptıktan sonra, yerde yatar vaziyette el ve ayaklarını hareket ettirerek yaşam belirtisi gösteren Avcı'nın pozisyonunu belirleyerek, ilk olarak cipin sağ ön tekeriyle üzerinden geçtiği, devamında aracın sağ arka tekerini de üzerine park edip, ezerek ölümüne neden olduğuna iddianamede yer verildi.