Dünya Kupası hazırlıklarını görmek amacıyla Rusya'ya giden ve başkent Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Infantino, yeşil sahalarda uygulanması planlanan ve tartışmalı pozisyonların videodan tekrar izleneceği sistem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Infantino, "Video tekrar sistemi konusunda tarihi bir karar aldık. Önümüzdeki üç sene bu sistemi test edeceğiz ve Dünya Kupası'na kadar gelişim sürecine bakacağız. Rusya'da düzenlenecek şampiyonanın, video sisteminin kullanıldığı ilk organizasyon olmasını umut ediyorum." dedi.

Panama belgelerinde adının geçmesi

Başkan Infantino, yolsuzluk yapıldığı iddia edilen UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasında UEFA'da yönetici olduğu dönemde imzasının bulunduğuna ilişkin Panama belgelerinde adının geçmesine ve gazetelerde yer almasıyla ilgili soruya ise "Bu konuda gazeteciler benden özür diledi. Konuyu abarttıklarını kabul ettiler." cevabını verdi.

Görev süresince FIFA'ya yeni bir imaj kazandırmaya çalışacağını belirten Infantino, "FIFA'ya her şeyin şeffaf olacağı yeni bir imaj kazandırmayı planlıyorum. Oyunu kendi çıkarları için kullanabileceğini düşünenler gitmeli. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.