Tarım Bakanlığı inek hibe edecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçilere verilmesi planlanan hibe desteğine ilişkin "Nakdi değil, ayni bir hibe vereceğimizi söyledik." dedi.

Bakan Çelik, çiftçilere verilmesi planlanan hibe desteğine ilişkin soruyu yanıtlarken şunları kaydetti:

"Nakdi değil, ayni bir hibe vereceğimizi söyledik. Şu anda TİGEM öncülüğünde tespit edilen büyükbaş damızlık ırkın, buraya getirilişiyle ilgili alt yapı çalışmaları tamamlanmış bulunuyor. Ziraat Bankası ile irtibatlıyız. Onlar da kredi imkânlarını paylaşıyorlar. Hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımız çok sayıda hayvan alarak geçimini orada sağlaması konusunda gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlanmış bulunuyoruz. Hayvan varlığı dışarıdan geleceği için biraz zaman alabilir. İnşallah kısa süre içerisinde proje, başlar."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) Mahmudiye ilçesinde bulunan Anadolu Tarım İşletmesindeki "tarım ve hayvancılık" konulu toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Çelik, toplantıda ön çıkan iki proje olduğunu belirterek projelerin realize edilmesiyle ilgili talepleri değerlendirdiklerini bildirdi.

Çiftelere bütünleşmiş et tesisi

Bakan Çelik Eskişehir bölgesinin hayvancılık açısından önemli olduğunu, Çiftelerde entegre et tesisi, Sivrihisar'da damızlık, teke ve koç ile ilgili istasyon yapılmasının planlandığını, Mahmudiyede büyük baş hayvan merkezi kurulacağını söyledi. Bakan Çelik, çiftçilere verilmesi planlanan hibe desteğine ilişkin soruyu yanıtlarken şunları kaydetti:

Sivrihisar'da damızlık, teke ve koç ile ilgili istasyon

Sivrihisar'da damızlık, teke ve koç ile ilgili istasyon olmasıyla ilgili bir proje bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Anadolu coğrafyasında özellikle bu bölge için merinos ve benzeri ırklarla ilgili ıslahı noktasında güzel bir istasyon olacak. Bu konuda tam destek vereceğimizi, bu projenin kısa sürede gerçekleşmesi konusunda el birliği içinde olacağımızı ifade ettik. Çifteler ilçesinde et entegre tesisiyle ilgili bir projenin değerlendirilmesini yaptık. Hayvansal ve bitkisel üretim açısında Eskişehir önemli bir il. Mevcut hayvansal varlığının ve hayvan ürünlerinin burada işlenmesi ve üreticilerimizin özellikle mağduriyetlerinin, işletme kayıplarının önlenmesi konusunda önemli bir proje. Bu projenin realize edilmesinin doğru olacağını söyledik."