Polis yaptığı çalışmayla Tarakçı'yı vuran saldırgan ile yanında bulunan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, kameralar üzerinde yaptığı incelemede ise saldırgan ve yanında bulunan 2 şüphelinin Tarakçı'yı evinden çıkışı itibariyle takip aldıklarını ve ardından aracına bilinçli olarak çarpıp kavga çıkararak ayaklarına ateş ettiklerini tespit etti.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırının olduğu 20 Kasım sabahı Tarakçı'nın evinin önüne saat 06.00 sıralarında geldiği görülen saldırganlar, saat 08.00 da okula bırakmak üzere evden çocuklarıyla çıkan Tarakçı'yı evinden çıkışı itibariyle takip edip saat 08.40'da da Esenyurt Cumhuriyet Caddesi üzerine gelindiğinde kullandığı araca arkadan çarpıp aşağı inmesini sağlıyor ve ardından çıkarılan sözde bir tartışma sonrasında ise silahı çeken V.K. Tarakçı'nın ayaklarına 5 el ateş ediyor.

Silahın ateşlenmesi sonrasında Tetikçi bir iki adım atıp yığılırken, V.K.ile aracı kullandığı belirlenen T.E ve yanlarında bulunan R.Y. isimli şahıs araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşarak kaçıyor.

Olayın ardından polis yaptığı çalışmalarda Tarakçı'nın aracına çarpan otomobili kullanan kişinin T.E., ateş eden kişinin ise V.K. olduğu belirleyince yakalanmları için adreslerine operasyon düzenledi Düzenlenen baskınlarda T.E. ve arkadaşı R.Y. aynı gün Esenyurt'ta 3 ruhsatsız silahla yakalanırken, silahı kullanan Tarakçı'nın ayaklarına ateşe eden V.K.'yi ise bu sabah Avcılar'da saklandığı adreste yakalayarak gözaltına aldı.