Süper Lig'in 19'uncu haftasında Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 18 ve 25'inci dakikalarda Talisca atarken, konuk ekibin tek golünü 72'nci dakikada Trezeguet'den geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 36'ya yükseltirken, Kasımpaşa 22 puanda kaldı.

Mücadelenin 18. dakikasında Beşiktaş, Talisca'nın attığı golle 1-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma'nın ortasında, ön direkte topa hareketlenen Anderson Talisca kafa vuruşunu yaptı. Kaleciye de çarpan top ağlarla buluştu.

Beşiktaş, 25. dakikada bir kez daha Talisca'nın attığı golle skoru 2-0'a getirdi: Orta alandan atılan pasla sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ceza sahası içine yaptığı ortada, yine ön direkte topa hareketlenen Talisca kaleciden önce topa kafa vuruşunu yaptı ve topu filelere yolladı.

41. dakikada Quaresma'nın ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta, top kale direğine çarpıp oyun alanına geri döndü.

İlk yarının son dakikalarında Kasımpaşa, Bernard Mensah ve David Pavelka ile bulduğu net fırsatları değerlendiremedi. Mücadelenin ilk 45 dakikası Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Beşiktaş'ta 45. dakikada sarı kart gören Ryan Babel cezalı duruma düştü. Hollandalı futbolcu 20. haftadaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

Mücadelenin 59. dakikasında sakatlanan Talisca oyuna devam edemedi ve yerini Domagoj Vida'ya bıraktı.

71. dakikada Paşa gole çok yaklaştı: Bernard Mensah'ın kısa pasında topla buluşan Trezeguet ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekti. Bu top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Bu pozisyondan 1 dakika sonra Kasımpaşa, Trezeguet'nin attığı golle farkı 1'e indirdi: Orta alandan gelişen atakta Bernard Mensah'ın pasında topla buluşan Trezeguet rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine ilerledi. Mısırlı futbolcu, topu sağına çekip yerden sert bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

Kalan dakikalarda oyun sertleşti. Her iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince maç Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Vodafone Park

BEŞİKTAŞ: Fabri, - Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Adriano, Atiba Hutchinson, Oğuzhan (Dk. 85 Tolgay Arslan), Quaresma, Talisca (Dk. 59 Vida), Babel, Negredo (Dk. 68 Lens)

KASIMPAŞA: Ramazan Köse, - Popov, Omeruo, Ben Youssef, Veysel Sarı, Pavelka (Dk. 81 Neumayr), Sadiku, Trezeguet, Mensah, Murillo (Dk. 46 İlhan Depe), Eduok (Dk. 70 Mbaye)

SARI KARTLAR: Adriano, Ryan Babel, Medel (Beşiktaş) - Pavelka, Popov (Kasımpaşa)

GOLLER: Dk. 18 - Dk. 25 Talisca (Beşiktaş) - Dk. 72 Trezeguet (Kasımpaşa)