Afganistan'da 16 Ağustos tarihinde yönetimi ele geçiren ve hükümetini kuran Taliban yetkilileri, Türk heyetle görüşmek üzere bugün Ankara'ya doğru yola çıktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetiyle Türkiye'ye gelecek Taliban heyetiyle yapılacak görüşmede, başta Kabil Havalimanı'nın işletilmesi olmak üzere birçok başlık masaya yatırılacak. Görüşmede insani yardım, göçmen sorunları ve iki ülke arasındaki ticaret de ele alınacak.

DAVUTOĞLU İLE KARIŞTIRDILAR

Bugün Ankara'da yapılacak görüşmeye dair heyetin yola çıktığını sosyal medya hesabından duyuran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Dışişleri Bakanı Maulvi Amir Khan Muttaki başkanlığındaki üst düzey bir heyet bugün Türkiye'ye gitti. Üst düzey bir IAEA (Afganistan İslam Emirliği) heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun resmi daveti üzerine Ankara'ya hareket etti. Heyet, üst düzey Türk yetkililerle karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacak" ifadelerini kullandı.

Sözcünün mesajında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu karıştırması dikkat çekti. Afganistan medyası da haberleri bu şekilde geçti.

Öte yandan heyet, 12 Ekim'de AB ve ABD yetkilileriyle Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, dün yaptığı açıklamada, "Yerinde inceleme, nasıl angajmana gireceğimizi konuşmak bakımından ve Taliban'a telkinlerimizi söylemek adına dört veya beş dışişleri bakanı olarak Afganistan'ı birlikte ziyaret etmeyi kararlaştırdık. Şu anda telefonla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" demişti.