İstanbul'da bugün İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki S. Y. olabileceği iddia edilmişti. Emniyet yetkilileri gece saatlerinde ise 2. bir ihtimal daha belirledi. Canlı bombanın IŞİD'e katılan M. Ö. olabileceğini düşünen polis, Gaziantep'de oturan babasından eşleştirme için kan örnekleri aldı.

İstanbul'da meydana gelen intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken, polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD'e katıldığı düşünülen ve 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranan M.Ö. olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. İstanbul'dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi M.Ö.'ün, Gaziantep'te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye'de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul'da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için M.Ö.ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak eşleştirmenin ardından canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin M.Ö. olup olmadığının netlik kazanacağı bildirildi.

AİLE DOĞRULADI İDDİASI

Habertürk'te yer alan haberde İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın Gaziantep nüfusuna kayıtlı M.Ö. olduğu iddia edildi. Canlı bombanın patladığı olay yerinde elde ettiği deliller üzerinden M.Ö'nün ismine ulaşan polis, eldeki fotoğraflar ve görüntüleri M.Ö'nün Gaziantep'teki ailesine gösterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği fotoğrafları ailesi de teyit etti. Bombacı M.Ö'nün poliste daha önce herhangi bir suçtan kaydı olmadığı belirlendi. M.Ö.'ün güvenlik birimlerince olay bölgesinde sinyali tespit edildiği de öne sürüldü.

İLK ÖRNEK ADANA'DAN

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durulan 'canlı bomba' olduğu ileri sürülen S. Y.'nin Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaşayan babasından kan örnekleri alınıp, DNA eşleştirmesi yapılmak üzere İstanbul'a gönderildiği bildirilmişti.