Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Bursaspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Riekerink'in açıklamaları şu şekilde;

"Geçen sene iyi bir kapanış yaptık. Önemli bir kupa kazandık. Bu seneye de iyi başladık. Geleceğimle ilgili sorulara gelince. Ben patron değilim. Sadece bir sonraki maça odaklanıyorum. Takımıma güveniyorum. Son 4 maçımızın 3'ünü kaybettik. 2'sinde iyi oynadık. Başakşehir ve Trabzon maçlarını kazanmayı hakettik. Adanaspor Fenerbahçe maçlarında kötü oynadık. Takıma olan inancımdan en ufak bir sapma söz konusu değil. Başarılı olacağımızından yana hiçbir şüphem yok, Bursaspor maçını da kazanacağız. Her zaman takım benden daha önemli. Takım benden daha önce geliyor."

"Takım içinde otorite sorunu yok"

"Takım içerisinde bazen problemler olabilir. Biz bir aileyiz. Bu tip ufak tefek sıkıntılarla başa çıktığımızı düşünüyorum. Takım içinde otorite sorunu yok. Bundan önce oynadığımız maçlara baktığımızda topu rakibinden çok fazla tutan bir Galatasaray vardı. Ofansif olarak sorunlarımız var, rakip yarı alanda topa daha fazla sahip olmalıyız. Bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. İnancımda en ufak sapma yok. Bursa maçından şüphemiz yok. Sahamızda oynuyoruz ve galip geleceğimiz bir maç. Bunu sadece sisteme bağlamamak lazım. Oyuncu değişiklikleri de olabilir bunu çözmek için."

"Fenerbahçe maçında tüm takım kötü oynadı"

"Bireylere fazla odaklanmamak lazım. Fenerbahçe maçında sadece Wesley değil tüm takım kötü oynadı. İsimlere odaklanmamalıyız. Takım olarak kötü oynuyoruz. Bu durumda tek tek oyunculara takılamayız. Siz bunu yapıyorsunuz. Sneijder'i 22 yıldır tanıyorum. Burada Sneijder tek bir gün benim işime, formasyona, oyunculara karışmadı."

"Oyuncularımı her zaman koruyacağım"

"Selçuk'la da çok iyi bir ilişkim var. Ona saygı duyuyorum. Selçuk'la ilgili bir şeyler oldu. Sordum ne olduğunu. Oyuncularım hakkında sürekli yalan yazıyorsunuz. Siz içerde neler olduğunu nerden biliyorsunuz ki? Oyuncularla neyi neden konuştuğumuzu? Oyuncularımı her zaman koruyacağım. Bu tartışmaları kapatın, son verin. Bana yapılan yorumları kabul edebilirim ama oyuncular üzerinden doğru olmayan eleştirileri kabul edemem."

"Olmayan hikayelere izin veremem"

"Sabri yaptığı konuşmada kesinlikle kimseyi hedef almadı. Sabri'nin bir arkadaşını hedef aldığı söylendi. Wesley'nin takımı kurduğu yazıldı. Bunların hepsi yalan. Wesley'le beraber herhangi bir taktik ve oyuncu anlamında bir konuşmamız, taktik yapmamız söz konusu değil. Benim burada yardım aldığım 2 isim var Ayhan hoca ve Orhan hoca. Onlarla taktik ve kadroyu tartışıyoruz. Benim pozisyonum hakkında sorularınız olabilir ama birey olarak benim oyuncularıma saldırmayın, onlar hakkında yalan yazmayın. Gerçekten bir şey oluyorsa o farklı. Ama olmayan hikayelere izin veremem."

"Hangi oyuncumun ofansif olarak katkı vereceğini biliyorum"

"9 aydır buradayım, 9 aydır Galatasaray'da çalışıyorum hangi oyuncumun ofansif olarak katkı vereceğini biliyorum. Fenerbahçe maçında Selçuk da ısnıyordu. Fakat gerideydik ve Eren sakatlandı. Derbideki Cavanda değişikli için de hangi oyuncumun ofansif olarak daha fazla katkı vereceğini biliyorum. Üzerimdeki baskıdan daha ziyade, şu anda takımın durumu daha önemli. Benim için birinci soru bu. Takımdan aldığım enerjiden söyleyebilirim ki, Bursa maçını bir rövanş olarak gören bir takım var. Bütün takımdan aldığımız %100 enerji, bir an önce Bursa maçına çıkmak"

"Stresli veya gergin değilim"

"Fenerbahçe maçında bizi en çok üzen karşılaşma öncesi takımdan aldığım isteği ve inancı görememekti. Fenerbahçe maçı geride kaldı. Bunu bir kaza olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Stresli veya gergin değilim. Birebir saldırılar, yalan haberler ister istemez beni çok üzüyor. Ben Galatasaray'ın hocasıyım. Bundan gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın bana inancı yüksek. Amacım Bursa maçında bunu gösterebilmek. Oyuncu gurbun hocaya inanması önemli. Oyuncularım bana güveniyor. Bursa maçıyla ilgili mağlubiyeti düşünmüyorum."