Operasyon kapsamında 5 aydır ‘canlı kalkan ‘eylemliğinde tutuklu bulunan ve dün çıkarıldığı mahkemece tahliye edilen Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam ‘Terör Örgütüne Finansal Sağlamak’ suçlamasında tekrar tutuklandı.
Geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde Merkez Jandarma Komutanlığına bağlı özel harekat ve komando birliklerinin katılımı ile Hoşhaber beldesinde operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda DBP’li Hoşhaber Belediyesine ve beldedeki bazı adreslerde ‘terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası ve terör örgütüne finansal kaynak sağlamak’ suçlamasıyla aralarında Hoşhaber Belediye Başkan Vekili Kasım Aggün, Belediye Eş Başkanı Nurcan Paran, meclis üyeleri Mehmet Emin Y., Halis T. ve Aydın K. ile belediye çalışanı Yaşar C., muhasebeci Oruç A., öğretmen Filit Ç. ile Sadettin P., Ercan E., Sabri Y., Bayram K. ve Bekir K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar jandarmada biten sorgularının ardından Iğdır Adliyesine sevk edildiler.
'Terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası ve terör örgütüne finansal kaynak sağlamak' suçlamasıyla hakim karşına çıkarılan zanlılardan Belediye Başkan Vekili Kasım Aggün ve muhasebeci Oruç A., tutuklanırken, diğer 11 zanlı 'Denetimli Serbest' kapsamında serbest bırakıldı.