Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Başkanlık Sarayı içinden ve çevresinden çatışma, ağır silah sesleri darbe iddialarına neden oldu. Suudi yetkililerden yapılan ilk açıklamadaysa olayın Kraliyet Sarayı'na gereğinden fazla yaklaşan bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) imha edilmesinden ibaret olduğu belirtildi.

Kral Salman ve veliaht prens Muhammed bin Salman'ın kullandığı saraydan bu denli yoğun silah seslerinin gelmesi darbe söylentilerini de beraberinde getirdi.

ABD MEDYASI: KORGENERALİN BAŞINI ÇEKTİĞİ BİR DARBE GİRİŞİMİ

Öte yandan Amerikan medyasında yer alan haberlere göre de, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils’in başını çektiği bir grup darbe girişiminde bulunuyor.

SUUDİ KAYNAKLAR: DRONE DÜŞÜRDÜK!

Öte yandan Reuters'in haberine göre, üst düzey bir Suudi yetkili, güvenlik güçlerine bağlı birliklerin başkent Riyad’da bir drone’u düşürdüğünü bildirdi.

Suudi devlet ajansına konuşan Riyad polis sözcüsü, kentin Khozama bölgesindeki kontrol noktasında bir drone’un tespit edildiğini ve ‘kurallara göre ilgilendiklerini’ kaydetti. Sözcü, bu sırada meydana gelen bir zarar ya da hasar olup olmadığıyla ilgili olarak bilgi vermedi.