Survivor 2020 yarışmasının 18 Şubat Salı yayınlanan 3. bölümünde ada konseyinde Acun Ilıcalı çok kritik bir açıklama yaptı. Survivor ünlüler takımının en iddialı isimlerden olan eski milli basketbolcu Şaziye İvegin Üner ile ünlü oyuncu Uğur Pektaş'ın yarışmadan diskalifiye oldukları açıklandı.

SURVIVOR'DA UĞUR PEKTAŞ VE ŞAZİYE İVERİN ÜNER ŞOKU!

Survivor'da Uğur Pektaş ilk oyunlar sırasında dizinden sakatlandı. Hastanede tedavi altına alınan Uğur Pektaş, ada konseyine de katılamadı. Survivor 2005 şampiyonu ve olan Arka Sokaklar dizisiyle tanınan Uğur Pektaş hakkında bilgi veren Ilıcalı, "İstanbul'la da yaptığımız görüşmeler ve doktorumuz Metin Kuş'un kararıyla Uğur'un dizindeki sakatlığın Survivor'da yarışmasına engel olacağı raporu çıktı. Uğur Pektaş sakatlığı nedeniyle Survivor'a devam edemeyecek" dedi. Uğur Pektaş, Dominik'teki ilk tedavisinin ardından Survivor adasına gelerek yarışmacı arkadaşlarına veda edecek.

SURVIVOR'A VEDA EDEN ŞAZİYE'YE ACUN'DAN YENİ SEZON SÖZÜ!

Survivor'daki ikinci ciddi sakatlığı ise eski milli basketbolcu Şaziye İvegin Üner geçirdi. Acun Ilıcalı, Şaziye İvegin Üner'in çarpraz bağlarının kopması nedeniyle Survivor'dan ayrılacağını duyurdu. İddialı yarışmacı Şaziye İvegin Üner bu kararla adeta yıkıldı. Yapılan muayene sonrasında yarışmadan ayrılmak zorunda kalan milli basketbolcu Şaziye, dizlerinde bir sorun yaşadığını fakat böyle bir sonucun çıkacağını düşünmediğini ifade etti.

Acun Ilıcalı ise yarışmacıların sağlığının daha önemli olduğu vurgusunu yaparak Şaziye'ye onu mutlu edecek bir söz verdi. Acun Ilıcalı, Şaziye İvegin Üner'in tedavisinin ardından Survivor 2021'de yarışacağını söyledi.

Ilıcalı, Şaziye İvegin Üner'in Survivor 2021'in ilk yarışmacısı olacağını da açıkladı. Ilıcalı, "Hayat ne gösterir bilemeyiz. Sen gitmiş gibi düşünme. Bu sene geldin bir baktın, adayı görmüş oldu ve seneye geleceksin. Daha avantajlı olacaksın" dedi.

YEDEK YARIŞMACILAR GELİYOR

Acun llıcalı, Uğur ve Şaziye'nin sakatlıkları dolayısıyla veda etmesinin ardından iki yeni yarışmacının katılacağını da açıkladı. Ilıcalı, ünlüler takımına 2 gün içerisinde yedek yarışmacıların geleceğini ve iki takımdaki yarışmacı sayısının eşit olacağını söyledi.

SURVIVOR'DAN AYRILAN ŞAZİYE İVEGÜN ÜNER KİMDİR?

Şaziye İvegin Üner, 8 Şubat 1982 yılında Adana'da doğmuştur. Türk milli kadın basketbolcudur. Kısa forvet pozisyonunda görev almaktadır. Eski bir basketbolcunun kızı olan Şaziye, 7. sınıfta iki kız kardeşi ile birlikte basketbola başladı. Üç kız kardeş Adana kulübü BOTAŞ'ta 2 kez Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon oldular. 22 yaşında takımının kaptanlığını üstlenerek ülkedeki en genç kaptan olan kadın basketbolcu oldu. Botaşspor'da geçirdiği 10 başarılı yılın ardından, 7 Mayıs 2004'te Fenerbahçe'ye transfer oldu.

2007-08 sezonu için Montigarda Basket ile anlaştı ve bir sezonu burada geçirdi. Ertesi sezon tekrar KBL'ye döndü ve bu kez Beşiktaş Cola Turka ile sözleşme imzaladı. Daha sonra Rus temsilcisi Spartak Moskova'ya transfer oldu. Bir süre burada oynadıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndü ve bu kez Galatasaray ile anlaştı. 2009-10 sezonunda Mersin BŞB ile sözleşme imzaladı ve bir sezonu burada geçirdi. Ardından ertesi sezon eski takımı Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2011-12 sezonu başında ses getiren bir transfere imza atarak Galatasaray Medical Park ile anlaştı.

Şaziye, sayısız kez giydiği milli takım formasıyla ülkesinin basketbol takımının başarılarına katkı sağladı. İvegin, Almería, İspanya'da düzenlenen 2005 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan millî takım kadrosunda yer aldı. Milli takımın Avrupa 2.si olduğu EuroBasket Kadınlar 2011'de de katkı sağladı. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye kadın millî basketbol takımı kadrosunda yer aldı ve takımın 5. olmasına katkıda bulundu.

SURVIVOR UĞUR PEKTAŞ KİMDİR?

Survivor Uğur Pektaş, ilk şampiyonluğunun üzerinden yıllar geçmesinin ardından yeniden şampiyon olmak için ünlüler takımında yer aldı.

Uğur Pektaş, 16 Nisan 1979 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Yoga, aikido ve tai chi sporları yaptı. Kocaeli Üniversitesi Otelcilik Bölümü'nde okudu. Aynı zamanda Tur rehberliği yaptı, bir içki firmasının parti ekibinde organizatör olarak çalıştı. Ayrıca babasıyla ortak olduğu otomobil tamiri ve bakım servisi dükkanı var.

2005 yılında ilk defa yayınlanan Survivor Türkiye yarışmasında birinci oldu. Sonrasında da oyunculuğa başladı. Kuşdili ve Düşler ve Gerçekler dizilerinde yer aldı. Komiser Murat rolüyle uzun süre Arka Sokaklar dizisinde yer aldı. Diziden ayrılan Uğur Pekta, yakın arkadaşıyla birlikte kurduğu bir şirketle turizmcilik yaptı.

19 Haziran 2008'de kendisi gibi oyuncu olan Gamze Özçelik ile evlendi ve Murathan isminde bir oğulları dünyaya geldi. Daha sonra ise Gamze Özçelik ile boşandı.