TV8'in sevilen yarışması Survivor, bu akşam 110. ve final bölümüyle izleyicisinin karşısına çıktı. Büyük bir ilgiyle izlenen yarışmanın finalinde Seda ve Yusuf karşı karşıya geldi. Peki Survivor'da bu yılın Türk şampiyonu kim oldu?

SURVİVOR'DA TÜRK FİNALİNE HANGİ İSİMLER KALDI?

Survivor'da Türk takımında finale kalan iki isim dün akşam belli oldu. Cumartesi akşamı gerçekleştirilen son oyunların ardından yarı finalde iki koltuğun sahibi olan iki isim Okay ve Yusuf oldu. Seda ve Emre yarışmalarda sonuncu olarak dün akşam gerçekleştirilen halk oylamasına çıkma şansı yakaladı. Seda ve Emre arasında gerçekleştirilen halk oylamasında yarışmaya veda eden ilk isim Emre oldu. Seda, böylelikle adını yarı finale yazdırmış oldu. Okay, Seda ve Yusuf arasında gerçekleştirilen ikinci halk oylaması finale kalacak olan iki ismi belirledi. Acun Ilıcalı finale kalan ik ismi Seda ve Yusuf olarak açıkladı. Halk oylaması sonucuna göre hayallerine veda eden ikinci yarışmacı Okay oldu.

SURVIVOR'IN TÜRK ŞAMPİYONU KİM OLDU?

Survivor'da finale Seda ve Yusuf kalmıştı. Büyük bir heyecana sahne olan Survivor finalini kazanan Türk yarışmacı ise Yusuf oldu...

SURVIVOR YUSUF KİMDİR?

2 Ekim 1994 Elazığ doğumlu Yusuf Karakaya, 14 yaşına kadar Elazığ’da yaşadı. Arkadaşının antrenmana çağırması sonucu kick boks ile tanıştı. Ailesi sporun çok gelecek getireceğini düşünmediği için kendisini başta desteklemedi; ama o hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. İnternetten takip ettiği bir kulüp vardı, ailesinden habersiz Antalya’ya gitti. Kulübün kapılarını ona açtılar, antrenörü kendisine büyük destek oldu. Salonda yatıp bütün gün antrenman yapıyordu, ilk girdiği Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazandı.

Daha sonra amatörde Türkiye geneli ve uluslararası birçok başarı yakaladı. 18-19 yaşlarında artık bu işi profesyonel olarak yapması gerektiğini düşünmeye başladı, biletini aldı ve Tayland’a gitti. Hazır değildi ama para kazanması gerekiyordu, dövüşmeyi kabul etti. O bölgenin kemeri için Amerikalı rakibiyle maça çıktı. 4. rauntta rakibini nakavt ederek kazandı. Tayland’ın en büyük dövüş kulübü kendisine sponsor oldu. Tayland’ın en büyük 3 organizasyonuna çıktı ve nakavtla şampiyon oldu, kral ve kraliçe kupalarını kazandı. 1.5 yıl Tayland’da kaldıktan sonra Türkiye’den maç teklifi geldi.

Zamanın en büyük dövüşçüsü Nieky Holzken ile dövüşmek için maça çıktı; ancak burnu kırıldı ve doktor kararı ile maç bitti. Sakatlığı çok uzun sürdü, 1.5 yılı hastanede 6 ameliyat ile geçti. 6 ay önce yeniden dövüşe başladı. Slovak rakibini 2 rauntta nakavt etti ve kazandı. Antrenmanlarına aktif olarak devam ediyor. En büyük hedefi birgün UFC’de Türk bayrağını dalgalandırmak.


YUNAN ŞAMPİYONU KİM OLMUŞTU?

Survivor 2019'da Yunan şampiyonu ise dün akşam belli oldu. Katerina Dalaka, Dimitra Vamvakousi, Nikos Kosmas ve Afroditi Skafida'nın finale kaldığı Yunan bölümünde ilk elenen isim Afroditi oldu. Afroditi'nin ardından ise Nikos elendi. Böylelikle son 2'ye kalan yarışmacılar Dalaka ve Dimitra oldular.

Dalaka ve Dimitra arasındaki finali ise kazanan Dalaka oldu ve Dalaka Survivor 2019'un Yunan şampiyonu oldu!