Maicon, Galatasaray'daki hedeflerini, Galatasaray taraftarını anlatırken, futbol kariyerini de sarı-kırmızılı takımda sonlandırabileceğinin sinyallerini verdi.

Sezona Galatasaray ile iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyen başarılı oyuncu ''Bireysel olarak da takım olarak da çok iyi çalıştık. Kazanmayı hedefleyen bir düşüncemiz var. Aslında sezona o kadar da iyi başlayamadık. Avrupa Ligi'nden elendik. Ama bu durumun bizi yıkmasına izin vermedik ve toparlandık. Hala yolun başındayız, önemli olan bunu devam ettirebilmemiz'' dedi.

''EŞİM 10 GOL ATIP ATMAYACAĞIMI SORUYOR AMA...''

Bireysel hedefi hakkında da konuşan Maicon ''Benim ilk hedefim her zaman o ligdeki en iyi defans oyuncusu olabilmektir. Oynadığım her takımda, her ligde amacım bu oldu. Bir defans oyuncusuyum ve geride oynuyorum. Bu yüzden de savunmaya önem vermem gerekiyor. Ancak takımıma ileride yardımcı olmak da hoşuma gidiyor. İşler iyi gidiyor. Goller de attım. Genelde bir sezonda 3-4 gol atarım ama daha şimdiden Galatasaray'da buna ulaştım. Eşim bana bu sezon 10 gole ulaşıp ulaşamayacağımı soruyor. Açıkçası umudum var. Ama dediğim gibi benim asıl hedefim defansı en iyi şekilde yapabilmek. Takım şampiyon olmuyorsa benim attığım 5-6 golün bir değeri yok'' şeklinde konuştu.

''GALATASARAY'IN BÜYÜKLÜĞÜ İKİNCİLİKLE MUTLU OLMAZ''

Galatasaray'ın yaptığı yatırımlar ve hedeflerin sorulması üzerine Maicon ''Oynadığım son 3 kulübüm de Porto, Sao Paulo ve Galatasaray dünya çapında kulüpler. Böyle bir kariyerim olduğu için çok mutluyum. Bu takımlarda beklenti her zaman çok yüksektir. Galatasaray'da yapılan yatırımlar, transferler de elbette şampiyon olabilmek için. Amacımız da bu, şampiyon olmak. Galatasaray'ın büyüklüğü ve taraftarın tutkusu ikincilikten kesinlikle mutlu olmaz. Umuyorum sezon sonunda da şampiyon oluruz'' ifadelerini kullandı.

"SANKİ BAŞKA BİR DÜNYAYA AİT GİBİ"

Galatasaray taraftarının nasıl olduğu sorulan başarılı oyuncu ''Türk taraftarlar çok tutkulu. Gerçekten kulübü seviyorlar. Aslında onlar için 'çılgın' diyebiliriz. Porto ve Sao Paulo'daki taraftarlara benziyorlar. Tek fark çok daha fanatikler. Aslında bu da bize çok büyük bir motivasyon kazandırıyor. Galatasaray tribünlerindeki atmosfer sanki başka bir dünyaya ait gibi'' şeklinde konuştu.

Sao Paulo'da taraftarın taktığı 'Defansın tanrısı' lakabı da sorulan Maicon ''İnsanların bana taktığı lakabı beğenmediğimi söyleyemem. Bazı insanlar 'Defansın tanrısı' deyince bunu farklı algılıyor. Ama ben bir insanım. Üzülen, sevinen sıradan bir insan… 'Defansın tanrısı' ya da 'Defansın kralı', aslında bunlar önemli değil, önemli olan benim oynadığım futbolun beğenilip beğenilmemesi...'' ifadelerini kullandı.

''KARİYERİMİ BELKİ DE GALATASARAY'DA BİTİRİRİM''

''Kariyerini Porto da ya da Sao Paulo'da bitirmek ister misin?'' şeklindeki soruyu da yanıtlayan Brezilyalı oyuncu ''Aslında bu çeşit bir seçim yapamam. İkisi de oynamaktan keyif aldığım kulüpler ama şu an Galatasaray'a odaklandım. Belki de Galatasaray'da kariyerimi bitiririm'' dedi.