G.Saray eski Teknik Direktörü Riekerink, ezeli rakiplerinden kazandığı Türkiye Kupası'nın atmosferini anlattı. Akşam'da yer alan habere göre; Tudor'a 'Odaklanma' konusunda tavsiyelerde bulunan Hollandalı, favorisini de açıkladı: "G.Saray'ın yeniden dirilişinin bir parçası olduğumu düşünüyorum. O sezon G.Saray'ın 4. teknik direktörü olarak görev aldım. Aslında geldiğimde mental ve zihinsel olarak ölü bir takım devir aldığımı söylemem lazım. Önce yeniden inanmaya başladık. Sezon sonunda Avrupa kupalarına katılım cezasını çekmek için kupayı almamız lazımdı. Aynı anda finansal fair play gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldık ama genel olarak başarılı bir dönem geçirdiğimizi söyleyebilirim.

O FİNALİ UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL

Benim ilk karşılaşmam aslında Fenerbahçe derbisine denk gelmişti. Terör olaylarından kaynaklı hatırlarsanız ertelenmişti. İlk maçımız 0-0 bitmişti. Aslında umutlarımızı yeşerten maç orasıydı diyebilirim. Aradaki puan farkları çok olmasına rağmen bu seviyelerin takımı olduğumuzu göstermemiz adına önemliydi. 1-0 kazanarak kupayı aldığımız maç da benim için unutulmazdı. Bende çok ayrı bir yeri var. Son derbi anımızda 2-0 kaybettiğimiz karşılaşmadan aslında umutluydum. Üst sıralarda yer edinebilmek adına önemliydi ama maalesef kazanmayı başaramadık.

ELBETTE EKSTRA BASKI OLUYOR

Bu biraz da kafalarda yaşanan bir duygu. Maç öncesi oyuncuları hazırlarken bunu anlamıyorsunuz ama maç sonunda acaba biraz fazla mı odaklanma yaptık diye içimden geçirdim. Çünkü Fenerbahçe deplasmanında kazanamama hissiyatı takım içinde çok hissediliyordu. Bu odaklanma baskı getirdi. Bugünkü maçta favori G.Saray. Hem oynadığı oyun hem de dönem itibarıyla maç G.Saray'a yakın görünüyor. Puan avantajını iyi kullanabilirse arayı açabilirler."

.