Suriyeliler hem yapılan yardımlar hem de sağlanan ateşkes için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler.

Suriye’de hem Esad güçleri, hem de DAEŞ teröristlerinin baskı ve vahşi saldırıları altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’deki G-20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Obama ve Rus lider Putin ile görüşerek ilan edilmesini sağladığı ateşkes sayesinde huzurlu bir bayram geçiriyor. Savaşın başladığı 2011’den bu yana altıncı Kurban Bayramı’nı idrak eden Suriyeliler, bomba ve silah sesleri olmadan bir bayram geçiriyor. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı’yla DAEŞ’ten kurtarılan Cerablus’ta sokaklar hareketlendi, parklar çocuk sesleriyle çınlıyor. 12 Eylül’de ateşkesin ilan edilmesine saniyeler kalaya kadar Esad güçleri ve Rus uçaklarının bombardımanını yaşayan Duma, Azez, Halep, Dera, İdlip, Humus gibi şehirlerde halk, ölüm tehlikesi olmadan bayram geçiriyor. Çarşı ve pazarları dolaşan Suriyeliler ölüm tehlikesi olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmenin sevincini yaşadı. Cerablus’ta Türkiye’nin kurduğu çocuk parklarında gönüllerince eğlenen Suriyeli minikler, çocukluklarını yaşayabildi.

Ateşkesle birlikte hem Kızılay hem de Türk sivil yardım kuruluşlarının girebildiği Halep, Azez, Cerablus, Dara gibi kentlerde halka gıda ve bayramlık yardımları yapıldı, kurban etleri dağıtıldı.

TÜRKİYE’YE MİNNETARIZ

Halep’e bağlı Azez’deki Siccu Mülteci Kampı’nda oluşturulan konteynerlerde, yaşam savaşı veren 100’den fazla Suriyeli yetime, İHH İnsani Yardım Vakfı’nca gerçekleştirilen kurban kesiminin ardından et ulaştırıldı.

Cerablus’ta da Türk Kızılayı, 4 bin 500 aileye kurban eti dağıttı. Geçici de olsa çatışmasız bir bayram geçiren, gönderilen yardımları alan Suriyeliler, Türkiye’ye teşekkür etti. Rejim güçlerinin son ana kadar bomba yağdırdığı Dara’da çocuklar harabeye dönmüş eski lunaparkta bayramı yaşamaya çalıştı. Paslı ve kırık oyun aletleriyle eğlenmeye çalışan miniklerin sevinç çığlıkları, çatışmalar yüzünden harabeye dönen kentin sokaklarında çınladı. Suriyeliler hem yapılan yardımlar hem de sağlanan ateşkes için Türkiye ve Erdoğan’a teşekkür ettiler. Suriye ateşkesi 18 Eylül’e kadar sürecek.

AK Partili gençler Cerablus’ta

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi’nce sağlanan 2 TIR gıda malzemeleriyle oyuncaklar, Cerablus’ta Suriyelilere dağıtıldı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek ile beraberindekiler, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus’ta Suriyelilerle buluştu. Şimşek ve beraberindeki partililer, yardımları dağıttıktan sonra Cerablus’tan ayrıldı.

Haber 7