İdlib'deki gözlem noktalarının Suriye rejimi güçleri tarafından havan topu ile vurulmasına Türk Silahlı Kuvvetleri misliyle karşılık vermişti. Bu gelişmelerin ardından Suriye rejiminden flaş Türkiye açıklaması geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, "Suriye ve Türkiye ordularının savaştığını görmek istemiyoruz" dedi.

TÜRKİYE KARŞILIK VERDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri, pazar günü Esad'a ait noktaları vurmuş ve Milli Savunma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmıştı. Bakanlık, “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktamıza kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp; üs bölgemizde yer alan, tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir” açıklamasını yaparak ilk defa Esad rejimini vurduklarını duyurmuştu.

SURİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu gelişmenin ardından bugün İsrail Dışişleri Bakanı Muallim Çin’de açıklamalarda bulundu. Pekin’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muallim, “Dileriz ki ordumuz ile Türkiye ordusu savaşmaz. Bu bizim duruşumuz. Burada soru Türkiye’nin Suriye’de ne yapmak istediği olmalı. Türkiye’nin Suriye’nin bazı bölgelerinde askeri varlığı mevcut” dedi.