Süper Lig'de 2019-2020 sezonu şampiyon Başakşehir'in pazar günü Kasımpaşa ile saat 17:00'de oynayacağı maçın ardından resmen sona erecek. Ligde oynanan 7 maç sonucunda ise küme düşen, Şampiyonlar Ligi'ne direkt ve ön eleme turundan katılacak, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek takımlar da belli oldu.

Bugün oynanan maçlar sonucunda Trabzonspor sezonu 2, Beşiktaş 3, Sivasspor 4, Alanyaspor ise 5. sırada bitirdi.

Süper Lig'de Galatasaray sezonu 6, Fenerbahçe ise 7. sırada kapattı. Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe ve Galatasaray bir sezonu birlikte ilk dört sıra dışında tamamladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA'dan men cezası alan Trabzonspor'un bu cezası CAS tarafından onaylanırsa; Trabzonspor, Süper Lig'i ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi ön elemesine hak kazanmasına rağmen bu hakkından yararlanamayacak. Men cezası onaylanırsa; Trabzonspor'un yerine UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'na Beşiktaş katılacak.

UEFA AVRUPA LİGİ

UEFA Avrupa Ligi'nde ise gelecek sezon Sivasspor ve Alanyaspor mücadele edecek. Trabzonspor'a verilen men cezası CAS tarafından da onaylanırsa Galatasaray, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

KÜME DÜŞENLER

Süper Lig'den küme düşen takımlar; Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü oldu.


GOL KRALI SÖRLOTH OLDU

Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başarırken müsabakada 90+7'de gol perdesini kapatan Alexander Sörloth da sezonu Gol Kralı yarışının zirvesinde noktaladı.Norveçli golcü oyuncu bordo-mavililerin şampiyonluk mücadelesi verdiği sezon boyunca takımın gol yükünü çekerken, son hafta da bir gol atarak toplamda 24 golle Süper Lig'in yeni kralı olmayı başardı. Sörloth toplamda 48 resmi maçta 32 gol attı, 9 da asist yaptı.

Krallık yarışında ikinci sırada Alanyaspor'dan Papiss Cisse 22 golle yer aldı. Antalyaspor forması giyen Adis Jahovic ise 17 golle üçüncü sıranın sahibi oldu.

PUAN DURUMU