Türkiye Futbol Federasyonu'nun Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği kritik toplantının ardından toplantıdan gelen haberlere göre bu sezon için küme düşme kaldırıldı. Kulüpler Birliği'nin dün yaptığı toplantıda 20 kulübün 'bu sezon küme düşme kaldırılsın' ortak kararı almasının ardından bu talep TFF yönetimine iletilmişti.

Aalınan karar neticesinde ligi son 3 sırada tamamlayan Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor'un önümüzdeki sezon da Süper Lig'de devam etmesine ve lig tarihinde ilk kez gelecek sezon 21 takımla oynanmasına karar verildi. Canlı yayında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir resmi kararı açıkladı.

Yapılan toplantıda bu sezon küme düşmenin olmamasına karar verildi.

Bu sezon 21 takım ile oynanacak.

Gelecek sezon 4 takım düşüp 3 takım çıkacak ve 2021-2022'den itibaren 20 takımlı lig oynanacak.

TFF'nin aldığı karar doğrultusunda 2020/21 sezonunda alınan yeni "yabancı sınırı" kuralı uygulanmayacak.

Öte yandan TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de de küme düşme kaldırıldı.

TFF, fikstür ile ilgili düzenlemeleri revize edip ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

TFF Başkanı Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile bugün yaptığı görüşmede 'Gelecek sezonun 21 takımla' oynanması talebini iletti. 1. Lig'den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük'ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak.

Yabancı kuralı da ertelendi!

Gelecek sezon 21 takımla oynanacak olan Süper Lig'de 2021-2022'den itibaren 20 takım mücadele edecek. Yabancı kuralı hakkında da flaş bir karar alındı ve Kulüpler Birliği'nin talebi doğrultusunda yeni yabancı düzenlemesinin gelecek sezondan itibaren uygulanması yönünde karar verildi.