Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile Konyaspor, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştı. Konyaspor, 33. dakikada Abdou Razack Traore ile öne geçti. İlk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıda Beşiktaş'ın yeni golcüsü Alvaro Negredo da oyuna dahil oldu. 78'de Cenk Tosun skoru eşitledi. Karşılaşma uzayacak diye beklenirken Beşiktaş'ın yeni yıldızı Pepe, Jönsson'u ceza sahasında düşürdü; hakem Fırat Aydınus penaltı atışına karar verdi. Topun başına gelen Skubic, 90+1'de skoru belirledi: 2-1.

Bu sonuçla Süper Kupa, Konyaspor'un oldu.

MAÇIN HİKAYESİ

Mustafa Reşit Akçay'ın ekibi maça sıkı bir giriş yaptı ve sürekli faule başvurarak Beşiktaş'ın akıcı oyununu engelledi. Siyah-beyazlılar istediği futbolu sergileyemezken ilk yarım saatte Cenk Tosun ve Quaresma ile yakaladığı 2 net pozisyondan faydalanamadı.

4 BEŞİKTAŞLI İZLEDİ TRAORE ATTI

Atiker Konyaspor 33. dakikada Abdou Razack Traoré'nin golüyle 1-0 öne geçti. Moryke Fofana'nın Beşiktaş defansının arkasına attığı pasta topla

buluşan Traore klas bir vuruşla top filelere gönderdi. İlk yarı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Teknik direktör Şenol Güneş ikinci yarıda gol için tüm riskleri göze aldı. Yeni transfer Negredo ve Caner'i oyuna girmesiyle beraberlik için yüklenen siyah-beyazlılar aradığı golü 77. dakikada Cenk Tosun'la buldu.

Faciadan dönüldü... Konyaspor-Beşiktaş maçında olaylarFaciadan dönüldü... Konyaspor-Beşiktaş maçında olaylar

CENK TOSUN AFFETMEDİ

Caner Erkin'in kullandığı taç atışında Konyaspor savunması bir anda duraksadı. Herkesin seyrettiği topu önünde bulan Cenk Tosun döndü vurdu ve skora beraberliği getiren golü attı.

PEPE'DEN BÜYÜK HATA

Atiker Konyaspor 90. dakikada penaltı kazandı. Konyasporlu Jonsson, Pepe'den sıyrılırken Pepe'nin yaptığı müdahaleyle yerde kaldı hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Skubic topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek Atiker Konyaspor'u 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atiker Konyaspor kupayı kazanan taraf oldu.

Geçen sezon Süper Kupa'yı Galatasaray'a kaptıran son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş böylece çıktıı 5'inci Süper Kupa finalinde 4'üncü kez sahadan eli boş ayrıldı.

'Kupaların kupasında' ilk kez boy gösteren Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Atiker Konyaspor ise tarihi bir zafere imza atarak Süper Kupa'da mutlu sona ulaştı.

BEŞİKTAŞ - ATİKER KONYASPOR

BEŞİKTAŞ: Fabri, Beck, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Quaresma, Babel, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Caner, Mitrovic, Necip, Mustafa, Orkan, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Moke, Ferhat, Ali Çamdalı, Mehdi, Ömer Ali, Traore, Fofana, Milosevic

YEDEKLER: A.Aziz, Selim, Jonsson, Amir, Vedat, Musa, Imoh.

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Reşit Akçay

YENİ 19 MAYIS STADI'NDA İLK RESMİ MAÇ

Süper Kupa’ya Samsun’daki Yeni 19 Mayıs Stadı ev sahipliği yapacak. 33 bin 919 kişilik stadyumda daha önce Samsunspor ile Ankaragücü özel maç oynarken, farklı organizasyonlar da düzenlenmişti. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın açılışı da Yeni 19 Mayıs Stadı’nda yapılırken, ilk resmi maç ise bugün oynanacak. Tribünlerin tamamen dolması bekleniyor.