Hakkari’de 9 askerin şehit olduğu PKK saldırısında Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı ortaya çıktı. 24 saatte 55 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Soylu anlattı:

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU

“Bizim oradaki karakol noktamızla Irak sınırının arası tam 50 metre. Bazı yerlerde 20, bazı yerlerde 30 metre. Irak tarafındaki kamplardan gelmek suretiyle oradaki evlatlarımıza hain bir eylem yapmak üzere planını gerçekleştirmeye çalışan terörist gruplarla dün duyduklarım... Orada o mücadeleyi gerçekleştiren evlatlarımızın anlattıkları tüylerimi diken diken etti, göğüs göğüse mücadele etmişler.”

TARİHİ BİR CEVAP ALDILAR

“Sisten ve ağaçlık alandan istifade ederek böyle bir sızma gerçekleştirmek istemişler ama tarihi bir cevap aldılar. Hem ülkemizin hem Mehmetçiğimizin hem oradaki güvenlik kuvvetlerimizin gücünü net bir şekilde gördüler. Çok uzun zamandır ilk kez böyle bir ders veriliyor onlara. 24 saatte 55 terörist etkisiz hale getirildi. Birisi canlı, 8’i etkisiz olmak üzere 9'u Tunceli’de, 11 tanesi de Bestlerdereler’de.”

9 ALÇAKTAN 4’Ü GİRİ LİSTEDE

“Tunceli'de etkisiz hale getirilen 9 teröristen 4’ü de gri listede, orada sözde yönetici pozisyonunda olanlar. Biliyorsunuz orada Tunceli Pülümür yolu var, orada epey zamandan beri güvenlik kuvvetlerimiz ciddi bir temizlik gerçekleştiriyorlar. Nazımiye tarafındaki olanlarda da bir şekilde bir temizlik daha gerçekleşmiş oldu. O yolu biraz daha böylece rahatlatmış olduk."