Diğer işlerinize odaklanmaya çalışın

Özellikle karmaşık ve belirsiz zamanlarda ne yapacağımızı bilmek oldukça zordur. Aklınızdan geçen binlerce şeye rağmen durmanız ve bir sonraki adımı düşünmeniz gerekir. Yaşadığınız karmaşık bir durumun stresini yaşarken, sizin için önem arz eden yapabileceğiniz diğer önemli şeyleri yapmaya çalışın.

Yardım isteyin

Sizi anlayabilecek ve o an size yardım edebilecek insanlarla iletişim kurmaya çalışın. Eğer olayları tek başınıza kontrol etmeye çalışırsanız işler içinden çıkılmaz bir hale gelmeye başlayabilir. Yaşadığınız duyguları paylaşmakta açık olmaya çalışın. İnsanlar sizin ne istediğinizi bilmesse size yardım edemezler.

Profesyonel yardım alın

Eğer yaşadığınız sters ile baş etmekte zorlanıyorsanız profesyonel bir doktordan yardım alabilirsiniz. Kilo kaybı veya artışı, iş veya okul performansında düşüş, ruh halinde belirgin değişiklikler ve rutin faaliyetlerden ve ilişkilerden çekilmeK gibi fiziksel ve ruhsal sıkıntılar yaşıyorsanız vakit geçirmeden uzman bir doktordan yardım alın.

Uykunuzu almaya çalışın

Stresli ve sinirli zamanlarımızda yapabileceğimiz en iyi şey sağlıklı bir şekilde uykumuzu almamızdır. Fiziksel ve zihinsel sağlımızı korumamızın en etkili yollarından biridir.