Türkiye Süper kupası maçında çıkan olayların ardından tekrar ülke gündemine gelen sporda şiddetin önüne geçilebilmesi için Robogüvenlikler geliyor. Özel kıyafetlerle sahaya çıkacak olan özel güvenliklere, polis tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Beşiktaş Atiker Konya takımları arasında oynanan Süper Kupa maçında çıkan olaylar ardından sporda şiddet konusu tekrar ülke gündemine gelmişti. İlgili tüm yetkili ve tarafların yaptığı toplantılarla sporda şiddetin önlenebilmesi için alınabilecek tüm tedbirler masaya yatırılmıştı. Alınan karar çerçevesinde sahalarda polislerin yanı sıra artık özel güvenlik görevlilerin yerine özel kıyafetler ve uygulamalı eğitimler verilen robogüvenlikler de görev alacak. Türkiye genelinde spor müsabakalarında görev alacak özel güvenlikler, özel kıyafetleri giymeleri, kalkanları kullanmaları ve maçlardaki atılan bozuk para ve çıkan olaylara müdahale gibi konularda özel eğitimler veriliyor.

İLK EĞİTİM GAZİANTEP'TE

Türkiye genelindeki ilk eğitim ise Gaziantep'teki bin 200 güvenlik görevlisine verilen teorik ve uygulamalı eğitimden geçirildi. Spor müsabakalarında görevlendirilecek olan il genelindeki güvenlik görevlisine eğitimler, Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde uzman ve eğitmenleri tarafından verildi. Bu çalışmalar kapsamında ise özel güvenlik görevlileri toplumsal olaylara müdahale, müdahale kıyafetlerinin giyilmesi, kalkan ve cop kullanma ve x-ray cihazının kullanımı gibi eğitimlere tabi tutuldu.

Sporda şiddeti önlemek için onlar geliyor