Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tefsir hocası olarak görev yapan sözde ilahiyatçı Mustafa Öztürk Allah'ın tüm nebiler vasıtasıyla insanlığa gönderdiği tek din olan İslam'ın kutsal kitabını küçümseyerek sapkın açıklamalarda bulundu.

Özellikler son zamanlarda ilahiyat fakültelerindeki hocaların tutum ve davranışları nedeniyle gençlerin dinden soğuyarak imansız bir neslin çoğaldığı yönünde görüşler sık sık karşımıza çıkarken ortaya çıkan görüntü bu iddiayı doğrular cinsten. Sözde ilahiyatçı Mustafa Öztürk'ün sosyal medyayada dolaşan sapkınlık kokan videosunda yüce Allah'ın ayetlerini etkisizleştirmeye çalışarak kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e hadsiz bir şekilde dil uzattığı görüldü.

Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i çarpıtarak içindeki kini dile getiren Mustafa Öztürk 'Kur'an, Allah'ın kitabı olamaz,' şeklinde alçakça ifadelerde bulundu. Tefsir hocası olarak da görev yapan Öztürk'ün videosu büyük tepki çekerken 'Tefsir dersi vermek adına Müslüman Türk evladını zehirlemeye devam ediyor.' şeklinde bir çok yorumlar yapıldı.

'KUR'ÂN İNMESEYDİ DAHA İYİ OLURDU'

Öztürk daha önce yaptığı başka bir açıklamada yine Kur'an-i Kerim'i hedef alarak 'Kur'an-i Kerim bize gelmekle iyi mi oldu diye bazen kendimi alamıyorum. Hakikatten gelmeseydi bundan daha mı kötü olurduk diye düşünüyorum. Bundan daha kötü durumda olabileceğimizin kanaatini taşımıyorum. Emin olun bugün Kur'an-ı Kerim'in işe yararlılığı en fazla faydası, gündelik hayatın kirinden pasından arınmışlık duygusu en işlevsel yönü budur.' şeklinde alçak ifadelerde bulunmuştu.