İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu programda gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlıyor.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Çocukluğumdan itibaren siyasetin içindeyim. 1980 darbesinde 11 yaşlarındaydım ama gördüm. Gaziosmanpaşa'da bir evimiz vardı. Babam Adalet Partisi'nde siyasetçiydi. Evden çıkarken bodrum katımıza bomba konulup konulmadığını kontrol ederek çıkardık.

O tarihlerde bazıları erketeye yatmışsa onu hep böyle seçici hep bir şey yapacak gözle bakarlardı. Nazlı sokaktı bizim sokağın adı. Gözümün önünde bir kişi taradılar. Sonra siyasetin birçok alanında görev yaptım.

Siyaset ve demokrasi bize şunu öğretti ya göründüğün gibi ya da olduğun gibi. Çünkü siyaset insanların sizi kendiniz için değil sizi kendilerini yönetmeleri için vekalet vererek, önemli bir hak veriyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kutlu Adalı cinayetine dair soruya şöyle yanıt verdi:

"Beyaz Toroslar varsa, işkence varsa faili meçhuller varsa bana hesap sorun"

"Sedat Peker'in kardeşi ruhsatsız silahtan gözaltına alındı. Aslında Kutlu Adalı soruşturmasından alınmak zorunda. İçişleri Bakanı olarak benim görevim önleyiciliktir.

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili en ufak açık varsa hemen devreye girmemiz lazım. Beyaz Toroslar varsa, işkence varsa faili meçhuller varsa bana hesap sorun."