2 yıl önce Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımından transfer edilen Arjantinli ‘10’ numara Jose Sosa, attığı kritik gollerle takımının şampiyonluğun 1 numaralı adayı olmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Son olarak Mersin İdmanyurdu maçında kaydettiği enfes frikik golüyle takımına 3 puan kazandıran yıldız oyuncu, bu sezon Süper Lig’de 3. kez takımına üç puan kazandırdı.

Tekliflerin hepsi reddedildi

Ara transfer döneminde Katar’dan 10 milyon, Çin’den ise 15 milyon Euro’luk bir teklif gelen Arjantinli yIldız Jose Sosa için, Başkan Fikret Orman, “Şampiyonluk yolundayız ve para
her şey değildir. Beşiktaş ticari bir kurum değil, büyük bir futbol kulübüdür. Değerlerimiz, duruşumuz ve hocamız Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda Sosa’yı hiçbir şekilde satmayacağız” açıklamasını yaparak oyuncusuna olan inancını ifade etmişti.

Son 7 maçta skora katkı

Mersin kahramanı 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Beşiktaş’ın son 7 lig maçından 3’ünü kazandırmayı başardı. 11. haftada Kayseri maçında 1 gol 1 asistle oynayan Sosa, 3-2 kazanılan Osmanlı karşısında 2 golle yıldızlaşarak galibiyette büyük rol oynadı. Usta oyuncu, 4-0 kazanılan Antep maçında da 2 asiste imza attı. 2-2 sonuçlanan Başakşehir maçında da 1 asisti bulunan Sosa son olarak dün Mersin’e attığı kritik golle takımına galibiyeti getirdi. Böylece 3 kritik maçta takımına 9 puan kazandırmış oldu.

4. frikik golü

Bu sezon forma giydiği 26 resmi maçta 6 gol, 8 de asist üreten Sosa’yı satmayan Beşiktaş yönetiminin ne kadar doğru bir karar verdiği, Mersin karşılaşmasında bir kez daha ortaya çıktı. Siyah-Beyazlı forma altında toplam 11 gole ulaşan ve bu gollerin 4’ünü serbest vuruştan kaydeden Arjantinli yetenek, son attığı golle takımına hayat verirken, Kartal’ın zirve yarışındaki yerini biraz daha sağlamlaştırdı.