Yarın görüşmeleri beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündem maddesi olan seçim ittifakında son sözü söylemeleri bekleniyor. Ona göre son rötuşları yapılacak seçim ittifakının ana hatları netleşmiş olacak.

Tüm ittifak modelleri partilerin tercihlerine göre, yasa metnine yazılacak. İsteyen parti, istediği modelle ittifak yapacak. Sistem, isteyene karma ittifak yapmayı da sağlıyor. Buna göre, AK Parti, MHP ile aynı sütunda açık ittifak yaparken, aynı anda BBP ve SP gibi partilerin adaylarını kendi listesinden aday gösterebilecek.

İttifak partilerinin ikisine birden aynı anda mühür basılsa da oyların geçerli sayılması çok tartışılacak bir konu olacak.

Ayrı listeler ile seçime gidildiğinde dağılım D’hont sistemine göre yapılacak seçim ittifakında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için parti amblemleri olup olmamasına iki lider karar verecek. İki liderin bu önerilerden değiştirilmesini istediği olursa, önümüzdeki hafta metinde değişiklik yapılacak. (Hürriyet)