SİHA'ların sivilleri öldürdüğünü iddia ederek PKK'lı teröristleri koruyan CHP'li sezgin Tanrıkulu'nu üzecek haberi İçişleri Bakanlığı verdi. Bakanlık bir haftada düzenlenen operasyonlarda 57 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

İçişleri Bakanlığınca, son bir haftada düzenlenen bin 285 operasyonda, 39'u ölü, üçü sağ, 15'i teslim olmak üzere toplam 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 601’i terör (PKK/KCK 117, DEAŞ 27, FETÖ/PDY 451, AŞIRI SOL 6), 1.883’ü Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından, 77’si ise genel asayiş ve trafik uygulamalarında olmak üzere toplam 2.561 KİŞİ gözaltına alınmıştır. Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 38 ilde (Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkâri, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Rize, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak) 224 şüpheli gözaltına alınmıştır.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 700 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 48 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.