"The Imperial College" öncülüğünde yürütülen Biontech araştırmasında Pfizer aşısının ilk dozunu olan sağlık çalışanlarının bağışıklığı incelendi.

YENİ VARYANTLARA KARŞI TAM KORUYAMAYABİLİR

İngiltere'de yapılan son araştırmada, tek doz Pfizer/Biontech aşısının, Kovid-19'un yeni varyantlarına karşı tam koruma sağlamayabileceği belirtildi.

İNGİLTERE VE AFRİKA VARYANTLARINA KARŞI KORUYOR

Çalışmada, orta şiddette ya da asemptomatik olarak hastalığı geçirenlerin, daha bulaşıcı olan İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı gelişmiş korumaya sahip olduğu anlaşıldı.

TEK DOZ DAHA FAZLA RİSK DEMEK

Hastalığı hiç geçirmemiş ve Pfizer aşısını tek doz olanların bağışıklık direncinin ise varyantlara karşı düşük olduğu, bu kişilerin daha fazla risk taşıdığı da belirtildi.

28 NİSAN'DA AŞILAR ERTELENDİ AÇIKLAMASI

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta çıkarıldığını duyurdu. Kararın, mevcut randevuları da etkilediğini açıkladı.

2 GÜN SONRA BAKANLIKTAN GERİ ADIM

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: Koronavirüs Bilim Kurulumuz, aşı programı dahilinde vatandaşlarımıza uygulanmakta olan Covid-19 Biontech aşısında, mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6 ila 8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır.

İkinci doz için randevu almış kişiler, randevu gününde aşı olabilecekleri gibi, randevularını yeni karar doğrultusunda güncelleyebileceklerdir. Yeni randevu alacaklar için bu süre dikkate alınacaktır.