Afrin'de bin 873 terörist etkisiz hale getirilirken 415 kilometrekare alan kurtarıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 72'si köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 100 noktayı teröristlerden temizledi.

ÖRGÜTÜN SINIR TEMASI KESİLİYOR

20 Şubat'ta Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesi ile muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi birleştirilmiş, Afrin'de teröristlerin Kilis'le olan sınır temasını kesilmişti. Harita alan ölçümlerine göre, sınırın tamamının temizlenmesine kuzeyden 7, batıdan 7,8 kilometre kaldı.

HAREKAT TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

TSK ve ÖSO, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısına düşen 7 kilometrelik sınır hattını kurtarmak için Afrin'in kuzeyindeki operasyonlarını sürdürüyor. Afrin'in batısında, Hatay'ın Akpınar köyünün karşısında kalan 7,8 kilometrelik hattın birleşmesi için de harekat devam ediyor. 9’DA

SINIRDA CUMA NAMAZI

Zeytin Dalı Harekatı'nda görevlendirilen özel harekat birlikleri ve güvenlik korucularının konuşlandığı Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından asker, polis ve güvenlik korucuları birlikte Cuma namazı kıldı.

MEHMETÇİK MİLLİ ROKETLERLE VURUYOR

Zeytin Dalı Harekatı’nda İHA ve SİHA'lar yardımıyla belirlenen koordinatlar, yaklaşık 40 kilometre menzilli milli Sakarya roketleri ile ateş altında tutulurken teröristlerin toplanma bölgeleri ve lojistik üsleri de hedef alınıyor. En zorlu hava şartlarında dahi atış kabiliyetine sahip roket bataryaları, 80 saniyede 40 roketi ateşleyebiliyor.