Hazırlıklarına 2 yıl önce başlanan ve TRT'nin ortak yapımcı olduğu filmin galagösterimi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kültürünü anlatan filmlerin daha çok desteklenmesi gerektiğine dikkati çekerek, "TRT olarak öncelikle, Anadolu mirası olan, bizim kültürümüze ait, milli ve manevi değerlerimizi içeren bu tarz filmlere destek olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Aksaray Belediyesi'ni de tebrik ederim. Kendileri bu projeyi başlattı, biz beraberinde ortak olduk. TRT olarak bu film gibi yüzlerce filme gücümüz yettiğince destek vermek isteriz" dedi.

Yaklaşık 60 ülkede vizyona girecek
Genç bir dervişin ilahi aşkı arayışı ve bu uğurdaki zorlu mücadelesinin işlendiği "Somuncu Baba Aşkın Sırrı", yaklaşık 60 ülkede vizyona girecek.Sevda, ayrılık, sabır ve tevazu gibi temalar üzerinden aktarılan film, aynı zamanda Somuncu Baba'nın aşkı arama yolunda Hicaz'dan Şam'a, Bursa'dan Aksaray'a uzanan hikayesiyle bir yol filmi olma özelliği de taşıyor.

Yaklaşık 2 saat süren filmde ayrıca Ali Sürmeli, Altan Akışık, Altan Gördüm, Emin Olcay, Fırat Tanış, Haldun Boysan, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Sinan Albayrak, Suna Selen, Yunus Emre Yıldırımer gibi ünlü isimler yer alıyor.