İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülen yol kenarlarındaki dikey bahçelerde bulunan çiçeklerin "strese bağlı ölüm" yaşadıkları açıklandı.

"STRES NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ!"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "maliyetli" diyerek söktüğü dikey bahçelere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi talip oldu. Dikey bahçeli resmi bir yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinden isteyen Balıkesir Büyükşehir Beledisi ilginç bir cevapla karşılaştı. İBB, BBB'nin dikey bahçeleri talep yazısına "Bahse konu olan dikey bahçelerin, özellikle taşıyıcı sistem malzemeleri çürümüş, bitkisel materyallerin önemli bir kısmı strese bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmiştir" şeklinde cevap verdi.

AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından oldukça yüksek maliyetle otoyol kenarlarına kurulan dikey bahçeleri, CHP'li İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından maliyetleri pahalı diyerek sökülmüş ve yerlerini grafiti çalışmaları yapılmıştı.

İŞTE O YAZI

"15.10.2020 tarihli ve E-43762547-41469 sayılı yazınız.
İlgi yazınız ile; Başkanlığımız sorumluluğunda bulunan alanlardaki dikey bahçe düzenlemerinde revizyon çalışmalarının başlatıldığı ve 'Yaşayan Duvar' adıyla yeni uygulamaların başlandığı kaldrılan ve kaldırılması planlanan dikey bahçelerin (bitki, saksı, sulama ekipmanları, konstrüksiyon malzemeleri, aydınlatma ekipmanları vb.) kamu yararı gözetilerek hibe edilmesi talep edilmektedir.
Bahse konu olan dikey bahçelerin, özellikle taşıyıcı sistem malzemeleri çürümüş, bitkisel materyallerin önemli bir kısmı strese bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle bakım/onarım maliyetleri her geçen gün artan dikey bahçelerin kullanılabilir durumda olan bitkiler, saksılar, sulama, aydınlatma ekipmanları, konstrüksiyon malzemeleri başkanlığımızın sorumluluğunda bulunan alanlarda değerlendirildiğinden talebiniz tarafımızca karşılanamamaktadır."