Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk sokağa çıkma yasağı 10 Nisan 2020 Cuma günü ilan edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasıyla neticelenen yasak, cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 24:00 itibariyle 48 saatliğine ilan edilmişti. Saat 22:00'da ilan edilen yasak büyük bir kaosa neden olmuş ve 2 saat içerisinde halk marketlere akın ederek sağlık açısından büyük bir risk oluşmasına yol açmıştı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın mücadelesine gölge düşüren olay sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etmiş, ancak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin araya girmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soylu'nun istifasını kabul etmemişti…

Bu ilk sokağa çıkma yasağından sonra, bu yöndeki bütün yasaklar bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından duyuruldu.

SON YASAK DA OLAYLI OLDU

Sokağa çıkma yasakları ve diğer tedbirler koronavirüs salgınının büyük ölçüde kontrol altına alınmasını sağladı. İlk yasağın üzerinden 2 ay geçtikten sonra 05.06.2020 Cuma günü yine ilk yasak da olduğu gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Soylu'nun yasak ilanından saatler önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu yönde bir tavsiyelerinin olmadığını açıklamıştı. Buna rağmen Soylu, 15 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu karmaşada yine devreye girerek Soylu'nun ilan ettiği yasağı iptal ettiğini duyurdu.

Böylece Türkiye'de 2 ay koronavirüs nedeniyle yaşanan sokağa çıkma yasakları olaylı başlayıp olaylı bitmiş oldu.

SOYLU İLE KOCA ARASINDAKİ ÇATIŞMA

Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iptal ettiği son yasağı Sağlık Bakanı Koca'ya rağmen aldığı iddia edildi. Soylu'nun Koca'nın 'hafta sonu yasak olması yönünde bir kararımız yok' şeklindeki beyanına sinirlendiği ve 'Yasağı ben ilan ederim, sen değil' diyerek öfkelendiği ileri sürüldü.